Ga naar de inhoud

Biefstuk met jus á la Loetje

Vandaag staat er een super lekker weekendreceptje voor jullie klaar. Biefstuk met jus a la Loetje! En die serveer ik met mijn speciale gebakken ui met champignon-mengsel. Dit is een receptje dat jullie op instagram al vaak hebben aangevraagd. Als ik op instagram een foto hier van deelde kreeg ik...
25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Biefstuk met jus á la Loetje

Vandaag staat er een super lekker weekendreceptje voor jullie klaar. Biefstuk met jus a la Loetje! En die serveer ik met mijn speciale gebakken ui met champignon-mengsel.

Dit is een receptje dat jullie op instagram al vaak hebben aangevraagd. Als ik op instagram een foto hier van deelde kreeg ik veel verzoekjes om het recept met jullie te delen. Bij deze!

Biefstuk met wit brood is een van onze favoriete lazy sunday receptjes. Het is super snel klaar, heeft veel smaak en het is gewoon heel erg lekker. Ideaal als je lekker wilt eten maar niet zoveel zin hebt om in de keuken te staan.

Biefstuk met jus loetje

Tijdens de plantaardige challenge heb ik het eten van vlees en vis het minst gemist. Het niet eten van kaas, zuivel en ei vond ik een stuk lastiger. Maar na de twee weken vegan te eten kon ik niet wachten om een goed stuk vlees te eten. Het ultieme gerecht om te eten was voor mij daarom biefstuk met lekker veel jus.

Heb je mijn vlog of video-dagboekje van de plantaardige challenge al gezien? Klik hier om het terug te kijken.

Biefstuk bakken in margarine

Restaurant Loetje staat bekend om de biefstuk met (heel veel jus) die ze serveren. Maar wist je dat ze de ultieme biefstuk daar niet in roomboter bakken, maar in margarine? Ze bakken de biefstuk in Blue Band, omdat dit minder water bevat waardoor een mooie bruine jus ontstaat. En per biefstuk gebruiken zij maar liefst een half pakje margarine!

In plaats van blue band bak ik mijn biefstuk in Becel Vloeibaar Original. De receptuur van Becel Vloeibaar Original is sinds kort aangepast, waardoor het 100% plantaardig is. Zo kon ik hier tijdens de challenge in blijven bakken, en er ook een snelle jus van maken. Dat miste ik namelijk wel hoor, bij mijn aardappeltjes.

Nog een weetje: vloeibaar bak- en braadvet uit een knijpfles is een betere keuze dan bakken met vet uit een wikkel. Dit bevat namelijk minder verzadigd (hard) vet.

Biefstuk met jus loetje recept

Biefstuk met jus a la Loetje

Mijn biefstuk met jus serveer ik met mijn favoriete gebakken ui met champignon-prutje. Dit laat ik sudderen met ketjap manis waardoor het een lekkere gekarameliseerde structuur krijgt. Om de jus van de biefstuk ook mooi bruin te kleuren meng ik hier ook een beetje ketjap door.

Variatietip: wil je biefstuk Bali van Loetje maken? Vervang de ketjap in de jus dan door een lepeltje sambal.

Biefstuk met jus loetje maken

Biefstuk met jus recept loetje thuis maken

Dit artikel is een samenwerking met Becel, lees mijn disclaimer.

Ingrediënten

personen

Extra benodigd: aluminiumfolie

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze biefstuk met jus á la loetje

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Haal de biefstuk minimaal 30 minuten van te voren uit de koelkast om op temperatuur te komen.
2
Stap 2
Voor het champignonmengsel: Snijd de ui in halve ringen en de champignons in plakjes. Bak dit in een hete koekenpan met margarine aan. Zet het vuur na 5 minuten lager en voeg 3 eetlepels ketjap en zout en peper toe samen met een kopje water. Laat dit op laag vuur 20 minuten pruttelen.
3
Stap 3
Bestrooi de biefstukken met zout en peper.
4
Stap 4
Verhit de koekenpan op hoog vuur, met veel margarine. Laat de margarine verwarmen tot het bruin kleurt.
5
Stap 5
Bak de biefstukken op halfhoog vuur aan beide kanten aan. Wil je rare biefstuk bak het dan 2 minuten aan iedere kant, 3 minuten voor medium of 4 minuten voor doorbakken biefstuk.
6
Stap 6
Haal de biefstuk uit de pan en verpak in aluminiumfolie, laat ze zo 5 minuten liggen.
7
Stap 7
Schraap ondertussen de aanbaksels los in de pan met een houten lepel. Voeg een kopje water toe samen met een eetlepel ketjap en verwarm dit een paar minuten op hoog vuur.
8
Stap 8
Verdeel de biefstukken over de borden en giet de jus erover. Serveer met wit brood en het champignonprutje.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto

2 reacties

Bruno

Gooi altijd je bakvet weg voor je water bijvoegt. Gebruik een kleefpan. De steak komt vanzelf los en moet je niet bewegen. Ketjap, dat is nieuw, maar ik ga het eens proberen.

Laat een bericht achter

Chantal

Goedemorgen, misschien nog een tip, de biefstuk in beweging blijven houden of de pan wat heter zodat de biefstuk mooi dicht schroeit.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op