Kerstboom borrelbrood gevuld met mozzarella
Yes ik ben weer de keuken in gedoken om een leuke video voor jullie te maken. Op video doe ik dit jaar niet ingewikkeld maar maak ik lekere kleine gerechtjes. Deze kun je serveren bij de kerstborrel, maar ook als voorgerecht of amuse. Vandaag ga ik voor een lekker kerstboom...Kerstboom borrelbrood gevuld met mozzarella
Bewaren
Yes ik ben weer de keuken in gedoken om een leuke video voor jullie te maken. Op video doe ik dit jaar niet ingewikkeld maar maak ik lekere kleine gerechtjes. Deze kun je serveren bij de kerstborrel, maar ook als voorgerecht of amuse. Vandaag ga ik voor een lekker kerstboom borrelbrood gevuld met mozzarella.
Kerstboom borrelbrood gevuld met mozzarella
Ik ben gek op dit soort hartige broodjes die super simpel zijn om te maken. Dit is een lekker warm borrelbrood gevuld met mozzarella. Als topping heb ik extra kruiden toegevoegd, en Parmezaan.
Bekijk snel de video waarin ik dit lekkere kerstboom borrelbrood klaar maak en
klik hier om de andere kerstrecepten waarvan we een video hebben gemaakt te bekijken.
P.s. is het geen kerst en wil je dit recept toch maken? Leg de bolletjes brood dan in een iedere andere vorm die je leuk vindt.
Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!
TIP: Ben je opzoek naar meer kerstinspiratie? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier staan alle kerstrecepten bij elkaar.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kerstboom borrelbrood gevuld met mozzarella
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.Stap 2
Snijd de mozzarella in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.Stap 3
Rol het deeg wat meer uit en snijd het in vierkantjes van 2 bij 3 cm.Stap 4
Verpak de blokjes mozzarella in het pizzadeeg. Leg de bolletjes met de vouwkant naar beneden op de bakplaat in de vorm van een kerstboom. Bak dit 8 minuten in de oven.Stap 5
Hak de kruiden ondertussen fijn.Stap 6
Bestrijk de kerstboom met de gesmolten boter en bestrooi dit met de gehakte kruiden en Parmezaan. Verwarm de het borrelbrood hierna nog 12 minuten in de oven tot het deeg gaar is en goudbruin is gekleurd.Stap 7
Lekker met tomatensaus of pizzasaus er bij om in te dippen.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kerstboom borrelbrood gevuld met mozzarella
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.Stap 2
Snijd de mozzarella in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.Stap 3
Rol het deeg wat meer uit en snijd het in vierkantjes van 2 bij 3 cm.Stap 4
Verpak de blokjes mozzarella in het pizzadeeg. Leg de bolletjes met de vouwkant naar beneden op de bakplaat in de vorm van een kerstboom. Bak dit 8 minuten in de oven.Stap 5
Hak de kruiden ondertussen fijn.Stap 6
Bestrijk de kerstboom met de gesmolten boter en bestrooi dit met de gehakte kruiden en Parmezaan. Verwarm de het borrelbrood hierna nog 12 minuten in de oven tot het deeg gaar is en goudbruin is gekleurd.Stap 7
Lekker met tomatensaus of pizzasaus er bij om in te dippen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
13 reacties
Siebe de Jong
Hallo Brenda, Dit ziet er geweldig uit en ga dit dus ook maken. De keuze van een rol deeg ga ik nog wel eens vervangen door eigen gemaakt pizza deeg, maar dat voor later. Uit ervaring weet ik dat je een vulling heel gemakkelijk naar eigen wens kunt maken of uit proberen. Voor mij een echte uitdager groetjes, Siebe de Jong
Marloes
Met Kerstmis samen koken met de kinderen. De kinderen bakken deze prachtige kerstboom en moeders bakt de zalm croute.....wordt vast gezellig en lekker
Brenda Hoff
Wat super leuk om te horen Marloes
Willeke Fleurkens
kan ik dit borrelbrood ook vullen met gerookte zalm ?
Willeke Fleurkens
kan ik dit borrelbrood ook vullen met gerookte zalm ???
Gerda
Ik heb het gisteren gemaakt. Iedereen vond het heerlijk! Super leuk recept.
Annelies Tonnaer
Ik wil het borrel kerstbrood maken, kan dat koud gegeten worden? Ziet er zo gezellig uit. H.G Annelies
Angela
Waarschijnlijk kun je hier ook heel goed van die mini-mozzarella bolletjes voor gebruiken?
Brenda Kookt
Nou, inderdaad! Daar had ik zelf nog niet eens aan gedacht! Volgende keer zou ik die zeker gebruiken, ik zal het er als tip bij zetten ;) Bedankt!
Tanja
Deze kerst Brood-Pizza broodjes lijken me echt heerlijk en idd niet zo moeilijk te maken door jouw video. Ik oefen eerst een keer en dan wil ik ze maken voor bij de kerstbrunch.. Het pizzadeeg wil ik ook zelf maken en bij het googlle daarop vond ik een recept bij PizzaPassie wat me wel goed lijkt. Vandaar dat ik geheel even oefen : -)
Esther
Hoi Brenda, Dit lijkt me een heerlijk recept. Maar ik vroeg me wel even af waar je het ei voor gebruikt. Ik kan het in de bereidingswijze namelijk niet terug vinden. Groet, Esther
Brenda Kookt
Goeie Esther! Uiteindelijk heb ik het ei namelijk niet gebruikt. Zal hem verwijderen bij de ingrediënten :)
jonna@burgertrutjes
Ik houd van dit soort receptjes, niet te ingewikkeld maar oh zo lekker!