Gehaktballetjes met cranberry en salie

Nog een lekker borrelhapje of amuse wat ik graag met jullie wil delen: gehaktballetjes met cranberry en salie.

Eigenlijk wilde ik het kerstballetjes noemen maar dan weet je niet precies wat het is ;) Nu wel. Het zijn lekkere kruidige gehaktballetjes op smaak gebracht met gedroogde cranberry, salie en sinaasappelrasp. Een super lekkere combinatie zeker met de cranberrysaus erbij.

Gehaktballetjes met cranberry en salie

Lekker om te serveren als borrelhapje tijdens de kerstdagen of bijvoorbeeld als amuse.

Kun je meer kerstinspiratie gebruiken? Neem een kijkje op deze pagina hier staan alle kerstrecepten bij elkaar.

Gehaktballetjes met cranberry en salie

35 minuten
16 stuks

Ingrediënten

  • 350 gram gehakt
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 1 eetlepel fijngesneden verse salie
  • rasp van een halve sinaasappel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • zout en peper

Voor de cranberrysaus:

  • 150 gram verse cranberry’s
  • sap van een sinaasappel
  • 2 eetlepels honing of maple syrup
  • snuf kaneel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakrooster met bakpapier.
  • Snijd de gedroogde cranberries fijn en hak de salie ook fijn.
  • Meng in een grote kom het gehakt met de gehakte cranberries, salie, sinaasappel rasp, geperst teentje knoflook, paneermeel ei, zout en peper. Draai hier 16 balletjes van.
  • Verdeel de balletjes over het bakpapier en bak deze 15 minuten in de oven, tot de balletjes mooi gaar zijn.
  • Bereid ondertussen de cranberrysaus. Verwarm de cranberries met het sinaasappelsap, honing en kaneel in een pannetje op medium vuur. Na ongeveer 10 minuten zijn de cranberries gebarsten, laat het hierna op zacht vuur nog 5 minuten pruttelen. Maak de saus glad door te pureren met staafmixer of blender.
  • Serveer de warme gehaktballetjes met de cranberrysaus.
Pin dit recept
Afdrukken

 

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk