Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Hartige taart met spruitjes, cranberry en brie

Deze hartige taart met spruitjes, cranberry en brie is een ideale makkelijke maaltijd of warme lunch.

Daar is er weer een hoor: een hartige taart! Zoals jullie weten ben ik hier gek op. Met een hartige taart kun je alle kanten op, je kunt er lekker veel groenten in verwerken en lekker variëren met verschillende soorten. Daarbij zijn restjes hartige taart super lekker bij de lunch.

Hartige taart met spruitjes, cranberry en brie

Deze hartige taart is gebaseerd op dit gerecht met spruitjes die ik ook dit jaar weer serveerde met de kerstdagen. Restjes spruitjes, cranberry en brie verwerkte ik in deze snelle hartige taart, en dat was een groot succes!

Deze keer ben ik gegaan voor bladerdeeg als bodem, maar je kunt ook hartige taartdeeg gebruiken. En ik beloof je dat ik de volgende keer het deeg zelf maak. Dat is er namelijk nog steeds niet van gekomen, en staat hoog op mijn to-cook lijstje.

Hartige taart met spruitjes en brie

Hartige taart met spruitjes, cranberry en brie

30 minuten
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 350 gram spruitjes
 • 1 rol bladerdeeg
 • 4 eieren
 • 2 eetlepels melk
 • 2 eetlepels gedroogde cranberry’s
 • 120 gram brie
 • zout en peper
 • boter of olie om in te vetten
 • *Extra benodigd: rechthoekige taartvorm van 36 x 13 x 2 5 cm, of een bakblik met een diameter van 22 cm.

Bereiding

 • Snijd de uiteinden van de spruitjes, en halveer grote spruiten. Kook de spuitjes 10 minuten voor.
 • Verwarm de oven voor op 200 °C.
 • Vet het bakblik in en bekleed met bakpapier. Verdeel het bladerdeeg over de bodem en zijkanten van de bakvorm.
 • Roer de eieren los met de melk en breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit over de bodem van bladerdeeg. Verdeel de spruiten in het eimengsel en bestrooi met de cranberry’s.
 • Bak de hartige taart 20 minuten in de oven. Beleg de hartige taart hierna met de plakjes brie en bak het nog 10 minuten tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is, en de brie gesmolten.
 • Serveer de hartige taart met een lekkere soep of groene salade voor een complete maaltijd.

Hartige taart met spruitjes en brie

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

 1. Margreet 23 januari 2018 om 14:16

  Ontzettend lekker! Beetje weinig voor 4 personen: zó lekker dat we hem met z’n 2en bijna helemaal opaten, en dan had ik al 500 gr. spruiten genomen i.p.v. 350 gram. Ik ga deze spruitjestaart zeker vaker bereiden, heb het recept doorgegeven aan collega’s en vriendinnen.

  1. Brenda Kookt 23 januari 2018 om 14:52

   Wat super goed om te horen Margreet. Wij hebben de hartige taart gegeten met een vullende soep, maar kregen hem met zn tweetjes niet op. Als je een grotere bakvorm hebt kun je hem inderdaad gemakkelijk vullen met meer spruitjes.

 2. Margreet 4 februari 2018 om 14:02

  Ik had er inderdaad verder niets bij geserveerd. Er staat er nu weer 1 in de oven, heerlijk!

 3. Ab Vogel 3 april 2021 om 13:29

  4 sterren
  Ik ga hem vandaag proberen. Wij koken al een tijd wekelijks zeker twee à drie dagen van je site Brenda. Als ik snel een paar recepten opzoek zoals ook deze, lees ik niet meteen de hele tekst. Maar vooral de lijst met ingrediënten. Voor het boodschappen doen. Pas voor ik ga koken lees ik dan even het recept goed door. Zo lees ik nu pas dat er eigenlijk een soepje of salade bijhoort.
  Misschien kan zo’n advies wat meer in het zicht of in de lijst met benodigdheden dan zie je meteen wat er op de boodschappenlijst moet.
  Bij het doorlezen heb je me wel een lachbui bezorgd; er staat ergens in de tekst één keer “harige taart”. Ik zag het zo voor me.
  Bedankt weer! Ik ben benieuwd naar de maaltijdbox, we hebben hem een keer besteld om te proberen….

  1. Brenda Hoff 4 april 2021 om 10:41

   Hoi Ab, wat leuk om te horen dat jullie regelmatig recepten koken van de site. En een fijne tip, die neem ik mee.
   De harige taart zal ik aanpassen, lijkt me toch lekkerder zonder haar ;)

 4. Ab Vogel 10 april 2021 om 11:05

  5 sterren
  De hartige taart was heerlijk, voldoende voor vier personen en in een keer op.
  Voor herhaling vatbaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept