Deze hartige taart met spruitjes, cranberry en brie is een ideale makkelijke maaltijd of warme lunch.
Daar is er weer een hoor: een hartige taart! Zoals jullie weten ben ik hier gek op. Met een hartige taart kun je alle kanten op, je kunt er lekker veel groenten in verwerken en lekker variëren met verschillende soorten. Daarbij zijn restjes hartige taart super lekker bij de lunch.
Hartige taart met spruitjes, cranberry en brie
Deze harige taart is gebaseerd op dit gerecht met spruitjes die ik ook dit jaar weer serveerde met de kerstdagen. Restjes spruitjes, cranberry en brie verwerkte ik in deze snelle hartige taart, en dat was een groot succes!
Deze keer ben ik gegaan voor bladerdeeg als bodem, maar je kunt ook hartige taartdeeg gebruiken. En ik beloof je dat ik de volgende keer het deeg zelf maak. Dat is er namelijk nog steeds niet van gekomen, en staat hoog op mijn to-cook lijstje.
Hartige taart met spruitjes, cranberry en brie
Ingrediënten
- 350 gram spruitjes
- 1 rol bladerdeeg
- 4 eieren
- 2 eetlepels melk
- 2 eetlepels gedroogde cranberry’s
- 120 gram brie
- zout en peper
- boter of olie om in te vetten
- *Extra benodigd: rechthoekige taartvorm van 36 x 13 x 2 5 cm, of een bakblik met een diameter van 22 cm.
Bereiding
- Snijd de uiteinden van de spruitjes, en halveer grote spruiten. Kook de spuitjes 10 minuten voor.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Vet het bakblik in en bekleed met bakpapier. Verdeel het bladerdeeg over de bodem en zijkanten van de bakvorm.
- Roer de eieren los met de melk en breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit over de bodem van bladerdeeg. Verdeel de spruiten in het eimengsel en bestrooi met de cranberry’s.
- Bak de hartige taart 20 minuten in de oven. Beleg de hartige taart hierna met de plakjes brie en bak het nog 10 minuten tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is, en de brie gesmolten.
- Serveer de hartige taart met een lekkere soep of groene salade voor een complete maaltijd.
