Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bami met spitskool en spekjes

Vandaag deel ik een typisch gerecht wat wij graag eten op woensdag. Dit is de dag dat wij het qua eten vaak wat makkelijker doen ivm sportafspraken vroeg in de avond. Bami met spitskool en spekjes.

Gewokte spitskool met spekjes staat bij ons regelmatig op tafel. Het is snel klaar en je hebt er weinig voor nodig om het lekker te maken. Spekjes en een beetje ketjap is alles wat je nodig hebt. En vooruit een teentje knoflook is ook wel erg lekker, samen met een uitje.

Bami met spitskool en spekjes

Meestal eten we de gebakken spitskool met (gebakken) aardappeltjes erbij, deze keer besloot ik er een bami-gerecht van te maken. Het resultaat is een ideale makkelijke maaltijd dat binnen no time op tafel staat.

Bami met spitskool en spekjes recept

Bami met spitskool en spekjes

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram mie nestjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 1 spitskool fijngesneden
  • 150 gram spekjes
  • 2 eetlepels ketjap
  • zout en peper
  • 1 eetlepel olie om in te bakken
  • gebakken uitjes ter garnering

Bereiding

  • Fruit de ui aan in een wok met olie, voeg na een paar minuutjes de knoflook en gesneden spitskool hierbij. Breng dit op smaak met zout en peper, laat dit mengsel ongeveer 10 minuten bakken tot de spitskool gaar is. Roer tussendoor regelmatig door.
  • Bak in een andere koekenpan de spekjes uit. Doe de spekjes bij de spitskool en bak dit nog even mee.
  • Kook de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer de gare mie door het spitskoolmengsel en breng op smaak met ketjap.
  • Serveer de bami met spitskool en spekjes desgewenst met extra ketjap en garneer met gebakken uitjes.

Bami met spitskool en spekjes

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

  1. Wilma 9 februari 2018 om 19:46

    Net gemaakt en we hebben er van genoten ??

  2. Angelique 29 juli 2019 om 14:29

    Deze bami maak ik regelmatig want ik vind ‘m superlekker. De spitskool blijft een tijdje goed in de koeling, dus ik kan dit gerecht makkelijk later in de week eten. Ik doe nl hooguit 2 x boodschappen in de week. Wederom een smaakvolle makkelijke maaltijd met genoeg groente.

  3. Leoni 19 september 2019 om 15:48

    En weer een top recept. Dankje Brenda! Ook namens man en kindjes.

  4. Hazel Hillebrandt 26 oktober 2020 om 14:25

    Heeeeeerlijk!!!

  5. karin 15 december 2020 om 14:30

    lijkt me lekker maar hou niet zo van spitskool dus die ga ik dan vervangen door paksoi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept