Wat eten we vanavond?

Tiramisu – basisrecept

Tijd voor een lekker Italiaans toetje: de echte tiramisu. Bij deze deel ik het tiramisu basisrecept. Zoals het hoort met rauwe eieren, koffie en amaretto.

Op vakantie in Italië kan ik zo genieten van het lekkere eten. Verse pasta’s, pizza, Italiaanse ijsjes en natuurlijk mag tiramisu ook niet ontbreken. Ook thuis staat tiramisu regelmatig op tafel als er eters komen. Het fijne is dat je hiermee ook lekker kunt variëren, zo staan er ook al meerdere variaties op de blog. Dit basisrecept heb ik al vaak gemaakt, maar nog nooit publiceerde ik het. Tijd om daar verandering in te brengen.

Tiramisu basisrecept

Deze klassieke versie van tiramisu bevat rauwe eieren, en mag ik als zwangere nu natuurljk niet eten. Maar vlak voor mijn zwangerschap heb ik hier nog ultiem van genoten toen onze ouders kwamen eten.

Ben je ook zwanger, of wil je tiramisu eten met kids? Maak dan bijvoorbeeld deze tiramisu met aardbeien.

Tiramisu maken, tiramisu basisrecept, Brenda Kookt, Tiramisu Recept

Tiramisu – basisrecept

20 minuten
+ 3 uur
8 -10 personen

Ingrediënten

  • 1 kopje sterke koffie
  • eventueel 8 eetlepels Amaretto
  • 500 gram mascarpone
  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • een snuf zout
  • 1 pak lange vingers
  • cacaopoeder ter garnering
  • Extra benodigd: een grote rechthoekige of vierkante schaal

Bereiding

  • Zet sterke koffie, laat dit afkoelen en meng het met de Amaretto
  • Splits de eieren en bewaar de eiwitten en de dooiers in een aparte kom. Zorg ervoor dat je kom en mixer vet vrij zijn (haal er bijvoorbeeld een keukenpapiertje met citroensap langs).
  • Doe een snuf zout bij de eiwitten en klop ze stijf met de keukenmachine of mixer. De eiwitten zijn stijf als je de kom op zijn kop houdt en het er niet uit loopt.
  • Klop de dooiers op met de suiker, tot een romig mengsel. Roer hier de mascarpone door. Als de crème glad is vouw je voorzichtig de geklopte eiwitten erdoor.
  • Bedek een schaal met een laag lange vingers met de suikerlaag naar boven. Besprenkel de helft van de koffie over de lange vingers.
  • Verdeel de helft van het eimengsel over de lange vingers. Bedek dit weer met een laag lange vingers en besprenkel dit met de overige koffie. Verdeel tot slot het laatste eimengsel over de lange vingers.
  • Doe flink wat cacao in een (thee-)zeefje en bestrooi de tiramisu met een dikke laag cacao. Dek de tiramisu af met plasticfolie en laat haar minstens 3 uur in de koelkast staan.

Tiramisu recept, tiramisu basisrecept, Brenda Kookt, Tiramisu Recept

Tiramisu klassiek recept, tiramisu basisrecept, Brenda Kookt, Tiramisu Recept

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

23 Comments

  1. Meindert 23 december 2019 at 15:00

    Recept is bijna goed: in “de echte Tiramisu” gaat geen eiwit. Alleen de dooiers worden gebruikt, opgeklopt met suiker en daarna de Mascarpone erdoor scheppen.

    Reply
  2. Martijn 18 januari 2020 at 19:15

    Ik heb het recept gevolgd en de tiramisu lijkt net soep… Geen idee wat er mis is gegaan

    Reply
  3. erwin 23 januari 2020 at 15:58

    Was bij mij de eerste keer ook. Ik had de eiwitten niet vast genoeg geslagen.

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: