Bacon and egg croissants | Paasbrunch recept | VIDEO

De komende week geef ik je heel veel paasinspiratie hier op brendakookt.nl. En vandaag trap ik af met een topper, dit is het gerecht dat bij mij zeker op tafel komt bij het paasontbijt of de paasbrunch. Ik maakte namelijk super lekkere bacon and egg croissants.

Bacon and egg croissants

Ik ben gek op croissants en neem daarom ook vaak wat mee van de bakker of versafdeling van de supermarkt. Maar ook de welbekende ‘zelfgemaakte’ croissants uit een blikje liggen bij ons regelmatig in de oven. Zo lekker met ham en kaas. Maar daar kun je nog veel meer kanten mee op!

Zo maakte ik deze lekkere bacon and egg croissants. Een croissant gevuld met krokant spek en ei. Te lekker!

Bekijk snel de video, en haal daarna de ingrediënten in huis. Want dit wil je eten met de paasdagen.
Ben je opzoek naar nog meer paasrecepten? Op deze pagina staat alles bij elkaar.

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

Bacon and egg croissants

Bacon and egg croissants | VIDEO

15 minuten
+ 15 minuten
6 stuks

Ingrediënten

  • 1 blikje XL croissantdeeg
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 3 stengels lente ui
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • zout en peper
  • sesamzaadjes ter garnering

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Kluts 5 eieren los met de melk, breng op smaak met zout en peper. Verwarm een koekenpan op het vuur met een beetje boter of olie. Bak roerei van de eieren door tijdens het bakken met een spatel te roeren.
  • Bak ondertussen in een andere droge koekenpan (zonder boter of olie) het spek krokant.
  • Snijd de lente ui in ringen. Haal het deeg uit het blikje en snijd volgens de stippellijnen in 6 stukken. Snijd volgens de aanwijzingen op de verpakking de plakjes croissants in.
  • Roer de geraspte kaas door het roerei-mengsel, samen met de lente ui.
  • Verdeel het gebakken spek over de plakjes deeg. Verdeel hierover het roereimengsel. Rol de croissants hierna op. Bestrijk de croissants met geklutst ei en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
  • Bak de croissants 12 tot 15 minuten in de oven. Tot het deeg goudbruin en gaar is. Serveer de croissants direct uit de oven.
Pin dit recept
Afdrukken

Bacon and egg croissants


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk