Tijd voor een snelle quinoasalade met kip, munt en yoghurt!
Frisse salades, I love it! Vooral met warmer weer heb ik echt trek in een lekkere salade. Als lunch, of bijgerecht bij de avondmaaltijd. Meestal kies ik voor een salade op basis van een slasoort of een pastasalade. Deze keer vond ik nog een restje quinoa in de kast dus ging ik daar mee aan de slag.
Quinoasalade met kip, munt en yoghurt
Ik besloot een quinoasalade te maken met kip. Als basis gebruikte ik citroensap en munt, wat ik aanvulde met komkommer en rozijntjes. Om het af te maken gebruikte ik nog een klein beetje dikke yoghurt als dressing.
Het resultaat is een lekkere frisse quinoasalade die het goed doet bij de lunch, of als bijgerecht bij de avondmaaltijd. Staat deze lunch binnenkort bij jou op tafel?
Quinoasalade met kip, munt en yoghurt
25 minuten
Ingrediënten
- 100 gram quinoa
- 1 gerookte kipfilet
- halve komkommer in blokjes
- 3 takjes munt
- 2 eetlepels rozijntjes
- 4 eetlepels dikke yoghurt
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- sap van een halve citroen
- zout en peper
Bereiding
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kip in blokjes, doe dit ook met de komkommer. Hak de munt grof.
- Meng de quinoa met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Roer de citroensap er ook door.
- Verdeel de blokjes kip, komkommer, munt en rozijntjes door de quinoa. Maak de quinoasalade af door de dikke yoghurt erover te lepelen.
