Courgette broccoli soep (video)

Soep! Misschien moet je er met warme temperaturen niet aan denken, of misschien vind je het juist wel lekker tussendoor? Wat mij betreft komt een goede soep altijd van pas, al is het niet dit weekend dan misschien volgende week of volgende maand. Ik ga vandaag voor een lekker voorjaarssoepje met veel groente. 2 in 1, namelijk courgette broccoli soep.

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

broccoli courgette soep

Courgette broccoli soep (video)

24 minuten
4 -5 kommen

Ingrediënten

 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 broccoli
 • 1 courgette
 • 1 grote aardappel
 • 2 blokjes groentebouillon
 • ongeveer 1 5 liter water (tot de groenten net onder staan)
 • snuf peper
 • 75 ml melk
 • 150 gram spekreepjes

Bereiding

 • Snijd de ui en de knoflook fijn. Fruit dit in een beetje olijfolie aan in de pan. Snijd van de broccoli een plakje van de stam. Het plakje gooi je weg, de rest van de broccoli snijd je in stukken. Snijd de courgette ook in stukken. Snijd de aardappel in blokjes.
 • Voeg de broccoli, courgetteblokjes en blokjes aardappel bij de pan samen met de bouillonblokjes en het water. Zorg ervoor dat de groenten net onder water staan. Kook dit ongeveer 10 -15 minuten, tot de broccoli en de courgette beetgaar zijn.
 • Pureer de soep met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper. Voeg eventueel een beetje melk toe om de soep romiger te maken.
 • Bak in een droge koekenpan de spekblokjes aan.
 • Garneer de soep bij het serveren met de spekreepjes.
Pin dit recept
Afdrukken
broccoli courgette soep


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk