Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Ultieme Avocado Wrap met krokant spek

Vandaag gaan we voor avocado, mijn ultieme avocado wrap met krokant spek en kipfilet. Een super lekkere lunch, gebaseerd op de populaire avocado toast. Ik vind het zo zonde dat het merendeel van de Nederlanders nooit avocado’s eet, tijd om daar verandering in te brengen!

In dit artikel vertel ik je meer over avocado’s, waar je de perfect eetrijpe avocado’s koopt, hoe je ze bewaart én waar je een e-book boordevol avocado-recepten kunt downloaden. Zo is er geen excuus meer dat je niet weet hoe je een avocado lekker kunt eten ;)

Ultieme avocado wrap

Avocado’s zijn veelzijdig, gezond en ook nog eens lekker. De eerste keer dat ik de groene vrucht at was in 2013 tijdens een weekend weg met vriendinnen. Een van de meiden at het op crackers en dit maakte me razend nieuwsgierig. Ik had echt nog nooit een avocado gegeten dus wilde graag proeven. Sindsdien ben ik verkocht. Vooral op een (geroosterde) boterham of cracker eet ik avocado graag.

Avocado leent zich ook heel goed om aan andere gerechten toe te voegen. Avocado is erg romig en past super goed bij spicy Mexicaanse gerechten zoals een nachoschotel of deze snelle enchilada’s. Ook is het een heerlijk ingrediënt om toe te voegen aan een (pasta)salade.  Of wat dacht je van een caprese stokje met mozzarella, tomaat en avocado? Lekker!

Ultieme Avocado Wrap met krokant spek

Deze ultieme avocado wrap met krokant spek zijn gebaseerd op mijn favoriete ingrediënten van avocado toast. Geroosterd brood met daarop geprakte avocado, zout en peper en nog iets extra’s. De ene keer is dat een plakje kipfilet of gerookte zalm, een andere keer een gekookt eitje of plakjes tomaat. Bij deze wraps heb ik dit lekkers allemaal met elkaar gecombineerd. Met als extraatje: gebakken ontbijtspek. Als dat geen traktatie is…

Ultieme avocado wrap

Perfecte EAT ME avocado

Wist je dat 69% van de Nederlandse bevolking nog nooit een avocado heeft gegeten? Tijd om daar verandering in te brengen! Weet je niet goed wat voor avocado je moet kopen en hoe je het eet? Daar komt vanaf nu verandering in.

Al eerder vertelde ik over de perfecte eetrijpe avocado’s van EAT ME. De geïmporteerde avocado’s worden 5 dagen gerijpt in een klimaatkamer zodat ze perfect rijp in het schap van de speciaalzaak of supermarkt liggen. De avocado’s met het paarse stickertje zijn hierdoor altijd eetrijp, daar kun je op vertrouwen. De ready to eat EAT ME avocado’s koop je onder andere bij Deen Supermarkten, Vomar, Dirk en DekaMarkt, maar ook bij Marqt en diverse speciaalzaken. Klik hier om te bekijken waar het verkooppunt bij jou in de buurt gevestigd is.

Tips: Knijp nooit in de EAT ME avocado’s, hiermee beschadig je het vruchtvlees en ontstaan bruine plekken. En bewaar de avocado na aanschaf in de koelkast. Zo kun je ze iets langer bewaren. 

E-book boordevol recepten

Avocado kun je heel goed ergens bij eten, of toevoegen. In deze wraps doet de romige avocado het perfect, net zoals bij deze gebakken zalm en dit pastagerecht met avocadosaus.
Ben je opzoek naar nog meer informatie in avocadorecepten? Download dan nu via deze website je persoonlijke Avocado e-book!

Ultieme avocado wrap

Ultieme Avocado Wrap met bacon

20 minuten
2 personen

Ingrediënten

 • 4 kleine tortilla wraps of 2 grote
 • 4 plakjes ontbijtspek
 • 1 ei
 • 1 eetrijpe EAT ME avocado
 • 1 handje rucola
 • 4 plakjes kipfilet
 • 6 cherrytomaatjes gehalveerd
 • zout en peper

Bereiding

 • Kook het ei in ruim water. Bak de spek in een droge koekenpan goudbruin en krokant.
 • Verwarm de wraps eventueel kort in de magnetron.
 • Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees er uit. Verdeel 1/4 avocado per kleine wrap, smeer dit zo uit dat een randje van 1 cn van de wrap rondom vrij blijft. Breng op smaak met zout en peper .
 • Beleg de avocado wrap met een klein plukje rucola en leg in het midden een rolletje van een plakje kipfilet op de wrap. Leg hier een plakje gebakken ontbijtspek op. Snijd het gekookte ei in 4 partjes en verdeel een partje over de wrap. Verdeel hier cherrytomaatjes over.
 • Rol de wrap op en eet hem uit het vuistje. Of houdt de wrap open en eet met mes en vork.

Tip: ook lekker om de kipfilet te vervangen door gerookte zalm. Wil je er een sausje bij? Truffelmayonaise of groene pesto doen het hier erg goed bij!


  Ultieme avocado wrap

  Dit artikel schreef ik in samenwerking met Natures Pride, lees mijn disclaimer.

  Deel dit bericht:

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on whatsapp
  Share on email
  Reacties

  2 Reacties

  1. Anonieme milieufreak 28 juni 2018 om 17:19

   Oeiii, pijnlijk dit blog na die van gisteren. Wist je dat avocado heel veel water nodig heeft om te groeien? Weliswaar minder dan vlees, maar bijvoorbeeld minstens 5x zoveel als tomaten. Vind ik wel iets om over na te denken…

   1. Brenda Kookt 28 juni 2018 om 19:08

    Wat een leuk weetje, dat wist ik nog niet. En wat dat betreft vind ik het niet pijnlijk hoor, ik vind dat geen reden om te stoppen met het eten van avocado’s.

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Beoordeel recept