Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Makkelijke viskoekjes met Thaise salade

Er staat weer een lekker receptje van Joor voor jullie klaar, deze makkelijke viskoekjes met Thaise salade. Het verrassende aan de viskoekjes is dat ze gemaakt zijn van verschillende soorten vis. Hierdoor hebben ze nog meer smaak en zijn ze nog lekkerder. Ik geef het woord bij deze over aan Joor :)

Je kunt mij bijna wakker maken voor viskoekjes. Ik zeg bijna, omdat ik er niet aan moet denken om midden in de nacht viskoekjes te moeten eten. Maar ik vind ze wel superlekker! Als ik ergens eet waar ze op de kaart staan, kun je er zeker van zijn dat ik ze bestel.

Helaas zijn niet alle viskoekjes even lekker. Ik heb al flink wat gortdroge koekjes gegeten. En ook als ik ze zelf maak, zijn ze niet altijd een even groot succes. Ik probeer namelijk altijd nieuwe combinaties uit: met verschillende soorten vis of met verschillende soorten overige ingrediënten. Niet iedere combinatie is even lekker.

Makkelijke viskoekjes met Thaise salade

Makkelijke viskoekjes met Thaise salade

De combinatie in deze viskoekjes is een topper. Dankzij de garnalen zijn ze lekker stevig en de rode currypasta zorgt voor flink wat smaak en pit. En heb je zin in echt pittige koekjes? Voeg dan nog een extra eetlepel currypasta toe.

De Thaise salade is heerlijk op zonnige warme dagen omdat je ‘m koud eet. De dressing die erbij zit, is een van mijn favoriete dressings. Je kunt trouwens prima variëren met groenten in deze salade. Denk bijvoorbeeld aan peultjes, boontjes, paksoi, bimi of andere lekkere groenten. Het past er allemaal bij!

Makkelijke viskoekjes met Thaise salade

Makkelijke viskoekjes met Thaise salade

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

Ingrediënten voor de viskoekjes (12 stuks)

 • 500 gram witvis
 • 300 gram garnalen rauw en gepeld
 • 2 eetlepels rode currypasta
 • 1 teentje knoflook
 • 1 eetlepel vissaus
 • eventueel 1 eetlepel bloem
 • 2 lente-uitjes
 • peper en zout
 • olijfolie of boter

Ingrediënten voor de Thaise salade

 • 1 rode peper
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels vissaus
 • sap van 1 limoen
 • 1 theelepel bruine basterdsuiker
 • 250 gram rijstnoedels
 • 1 mango
 • 1 rode ui
 • 1 stronk broccoli
 • 1 komkommer
 • 1 winterwortel
 • eventueel: sesamzaadjes en koriander

Extra benodigd: keukenmachine

  Bereiding

  • Start met het maken van de viskoekjes. Doe hiervoor de witvis en de garnalen samen met de currypasta, knoflook en vissaus in de keukenmachine. Draai totdat je een mooie pasta hebt. De mix moet wat nattig zijn, maar mag niet druipen. Voeg dus eventueel wat bloem toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de lente-uitjes in kleine ringen en roer ze door de vismix. Maak nu je handen nat (dan plakt de mix niet aan je handen!) en maak 12 burgertjes van de mix. Leg ze op een bordje en zet het bordje in de koelkast om op te stijven.
  • Ga verder met de dressing voor de salade. Snijd hiervoor de rode peper fijn en pers de teentjes knoflook. Voeg de peper en de knoflook in een bakje samen met de vissaus, het sap van de limoen en de theelepel basterdsuiker. Roer totdat je een mooie dressing hebt. Proef ‘m ook even: is ‘ie te zuur of te zout? Voeg dan nog een beetje suiker toe.
  • Snijd vervolgens de mango, de rode ui, de komkommer en winterwortel in kleine stukjes of reepjes. Zorg dat ze allemaal ongeveer even groot zijn. Snijd dan de broccoli in roosjes. Doe bij elkaar in een kom.

  Tip: als je het lekkerder vindt kun je de broccoli en wortel kort blanceren als je het liever niet rauw eet.

  • Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en spoel ze erna koud af. Voeg ze koud bij de groenten. Schep ongeveer 2/3 van de dressing erdoorheen.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg olie of boter toe. Bak vervolgens de viskoekjes ongeveer 4 minuten per kant. Laat ze tijdens het bakken rustig liggen, de breken makkelijk als ze nog niet gebakken zijn.
  • Serveer de Thaise salade met de viskoekjes en verdeel de rest van de dressing, plus de sesamzaadjes en koriander over het hele gerecht.

  Makkelijke viskoekjes met Thaise salade

  Deel dit bericht:

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on whatsapp
  Share on email
  Reacties

  9 Reacties

  1. Riny 13 juli 2018 om 12:01

   Hoi Brenda,

   Wat een leuk recept.
   Kan het ook glutenvrij aanpassen.
   Dankjewel!!!
   Kan ik de garnalen ook weg laten? Wij houden er niet zo van. Ook wel een beetje bang voor bacterien. Of worden de koekjes dan niet stevig?
   Sterkte met je zwangerschap. Kamertje al klaar?
   Groetjes, Riny

   1. Brenda Kookt 18 juli 2018 om 08:47

    Hoi Riny,

    Wat lief dat je er naar vraagt, kamertje is bijna klaar :)
    De garnalen kun je weglaten, de hoeveelheid zou ik dan vervangen door een andere vissoort (bijv dezelfde witvis die je al gebruikt)

    Groetjes, Brenda

  2. Sterre 13 juli 2018 om 12:04

   Oh dit ziet er wel heel erg smakelijk uit!

   Ik weet trouwens niet of je er al van op de hoogte bent, maar de mobiele versie van je site laat als nieuwste recept bovenaan de gegrilde sla van de barbecue zien. De computer versie is wel “up to date”. Ik dacht ik meld het even :)

   1. Narska 13 juli 2018 om 21:08

    Op mijn laptop staat Foodfoto’s Weekoverzicht #21 als nieuwste recept bovenaan. Ik heb een paar keer F5 gedrukt, maar verandert niets. Ligt het aan mijn laptop updates of aan de site, weet ik niet. Maar het loopt onsync.

    1. Brenda Kookt 14 juli 2018 om 13:55

     Bedankt voor je berichtje Narska, wat gek. We gaan eens kijken waar dit aan ligt.

     1. Narska 16 juli 2018 om 18:36

      En nu is het andersom: op mijn pc en telefoon staat dit recept bovenaan terwijl op mijn laptop zie ik dat ‘Kraamhapje’ en ‘Zuiderzeemuseum – Familie-uitje met culinair tintje’ zijn nog geplaatst.

      1. Brenda Kookt 16 juli 2018 om 21:41

       Bedankt voor je berichtje Narska, heel fijn dat je me dit laat weten. Het zou namelijk vanochtend opgelost moeten zijn. Ik laat de technische mannen er weer naar kijken.

  3. Andrea 17 juli 2018 om 14:10

   Wat een leuk idee om dit op een salade te serveren! Ik ben echt dol op Thaise viskoekjes. Maak ze echt te weinig. Thanks voor de reminder!

  4. Anneke 19 februari 2021 om 20:19

   5 sterren
   Een heerlijk recept! De rode currypasta kenden we al in gewone curry, maar deze toepassing werkte ook heel goed. Voor de koekjes heb ik heilbot en garnalen gecombineerd. In de salade heb ik paksoi en peultjes met een extra rode puntpaprika gebruikt. We hebben een nieuwe favoriet thuis 👍🏻

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Beoordeel recept