Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Kraamtaart met botercrème en muisjes

Een kraamtaart, babyshowertaart… ik wist niet zo goed hoe ik deze beauty moest noemen. Het is een hele lekkere taart van botercrème en muisjes met nog meer botercrème. En ook fijn: helemaal niet moeilijk om te maken!

Deze taart staat al lang tussen mijn concepten te wachten tot hij met jullie gedeeld kan worden. Ik maakte hem voor de babyshower van mijn zusje, in juni al. Hij zou online komen wanneer haar kindje geboren zou zijn, maar ons neefje Wout was er iets sneller dan gepland. Afgelopen weken kwam ik er niet aan toe om hem te publiceren, daarom zette ik dit artikel alvast klaar voor als ons kleintje er zou zijn.

Zoals jullie weten is vorige week onze dochter Jill geboren, klik hier voor het artikel (met foto). Dus het is hier in huis ook tijd voor taart, beschuit met muisjes en cake. Alle komt voorbij deze dagen ;) Het is dat ik nu zelf de puf nog niet heb, maar ik kan niet wachten om ook zelf de keuken weer in te duiken.

Kraamtaart stapeltaart met muisjes

Kraamtaart met botercrème en muisjes

De kraamtaart ziet er spectaculair uit! Maar toch is het helemaal niet lastig om deze te maken. Omdat ik zelf ook niet zo heel veel tijd had heb ik me in de supermarkt vergrepen aan kant-en-klaar artikelen. Mix voor biscuitbodem, mix voor botercrème en banketbakkersroom belandden allemaal in mijn mandje. Bij deze taart mocht het van mij allemaal.

Roze en blauwe kleurstof en de muisjes maken de taart super feestelijk. Ik heb de taart gevuld met banketbakkersroom en aardbeienjam, maar natuurlijk kun je met de vulling ook lekker variëren. Neem wat jij lekker vindt!

Omdat we met 20 personen waren heb ik de taart dubbel zo hoog gemaakt. Als je hem kleiner wilt maken kun je ook 1 bodem gebruiken, hierdoor wordt de taart de helft zo hoog.

Kraamtaart stapeltaart met muisjes

Kraamtaart

1 uur 20 minuten
1 taart (ongeveer 16-20 personen)

Ingrediënten

 • 2 biscuitbodems afgekoeld
 • 3 porties botercrème ik nam drie zakjes Dr Oetker mix voor botercrème
 • 5 eetlepels banketbakkersroom
 • 6 eetlepels aardbeienjam
 • roze en blauwe kleurstof om de botercrème te kleuren
 • roze en/of blauwe muisjes
 • eventueel extra sprinkels
 • 7 roze en 7 blauwe snoepjes

Extra benodigd: bakvorm met diameter van 20 cm, kartonnetje voor onderkant van de taart, plasticzakjes om als spuitzakken te gebruiken (3 stuks), spuitmondjes om toeven te spuiten.

  Bereiding

  • Zorg er voor dat de biscuitbodems volledig zijn afgekoeld. Snijd de biscuitbodems 1 keer door zodat er in totaal 4 plakken ontstaan. Tip: prik in iedere plak op dezelfde plek een satéprikker zodat je de bodems straks na het vullen weer precies hetzelfde op elkaar kunt liggen voor een zo egaal mogelijke taart.
  • Bereid de botercrème en de banketbakkersroom volgens aanwijzingen op de verpakking of volgens recept. Verdeel een beetje van de botercrème in een plasticzakje en knip hier aan de onderkant een stukje af zodat je een lijn van 0,5 cm kunt spuiten.
  • Spuit op de onderste drie bodems langs de buitenkant een rand botercrème. Besmeer de onderste en derde bodem met de aardbeienjam en de andere met de banketbakkersroom. Leg de bodems weer op elkaar, met bovenop de plak biscuit die niet besmeerd is. Snijd de taart eventueel bij als hij niet mooi rond is.
  • Besmeer de zijkant van de taart rondom met een laagje botercrème zodat de taart zo egaal mogelijk wordt. Met een deegschraper of paletmes kun je de botercrème mooi gelijk smeren. Zet de taart even in de koelkast om op te stijven.
  • Verdeel de overige botercrème over twee kommen en meng dit met roze en blauwe kleurstof. Verdeel dit in twee zakjes met daarin een spuitmondje. Spuit de gekleurde botercrème in kleine toeven om en om bovenop de taart
  • Verdeel langs de zijkant van de taart, tot ongeveer de helft van de taart de roze en/of blauwe muisjes. Maak de taart af door extra sprinkels over de taart te strooien en de snoepjes te verdelen.
  • Laat de taart nog even opstijven in de koelkast voor je hem aansnijdt. Het is heel goed mogelijk de taart een dag van te voren te maken.

  Tip: maak je liever een kleinere taart? Gebruik dan ipv 2 bisccuitbodems 1 bodem. Deze kun je eventueel 2x doorsnijden om extra lagen te creëren om te vullen.


   Kraamtaart stapeltaart met muisjes

   Deel dit bericht:

   Share on facebook
   Share on twitter
   Share on whatsapp
   Share on email
   Reacties

   Laat een reactie achter

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   Beoordeel recept