Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pasta met rode saus en visballetjes

Pastarecepten zijn altijd welkom toch? Deze keer gaan we voor pasta met ballen, namelijk visballetjes! Joor maakte deze pasta met rode saus en visballetjes voor ons. Weer eens wat anders dan gehakt :)

Pasta met rode saus en visballetjes

Misschien is zelf pastasaus maken wel mijn stille guilty pleasure. Want er is niets zo makkelijk dat zoveel voldoening geeft als zelf pastasaus maken. Je hoeft er maar weinig voor te doen, pastasaus maken is vooral een kwestie van geduld hebben en de saus zo lang mogelijk laten pruttelen. Dat kun je met dit recept dus ook prima doen: de saus ’s middags maken en lekker een paar uurtjes laten pruttelen. Daar wordt de saus uiteindelijk namelijk alleen maar lekkerder van.

Omdat ik geen vlees eet, maak ik vaak vis- in plaats van gehaktballetjes voor bij de tomatensaus. Door zowel aan de saus als aan de visballetjes sambal toe te voegen, passen de saus en de balletjes heel erg goed bij elkaar. En op deze manier eet je je pasta rode saus ook een keertje anders dan anders.

Pasta met rode saus en visballetjes

45 minuten
4 personen

Ingrediënten

Voor de visballetjes

 • 250 gram garnalen
 • 150 gram witvis
 • 1,5 theelepel sambal oelek
 • 2 eieren
 • 3 eetlepels bloem + extra voor de buitenkant
 • peper en zout

Voor de rode saus

 • 2 stengels bleekselderij
 • 75 gram winterwortel
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 theelepel sambal oelek
 • 6 tomaten
 • 2 rode puntpaprika’s
 • 100 ml water
 • 1 eetlepel zwarte balsamicoazijn
 • 1 eetlepel suiker
 • peper en zout
 • Pasta ik gebruikte penne
 • Eventueel basilicum

Extra benodigd: keukenmachine

  Bereiding

  • Doe voor de visballetjes de garnalen en de witvis samen met de sambal, de eieren en 2 eetlepels bloem in de keukenmachine. Mix totdat je een egale mix hebt. Is de mix nog heel nat? Voeg dan ook de derde eetlepel bloem toe. Let op: de mix moet wat nattig blijven. Voeg ook peper en zout toe.
  • Maak je handen nat en vorm 12-16 balletjes ter grootte van een klein gehaktballetje van de mix. Doe wat bloem op een schaaltje en rol de visballetjes lichtjes door de bloem totdat ze licht bedekt zijn met bloem. Leg ze op een schaal en zet de schaal in de koelkast.
  • Maak nu de rode saus. Doe dit door de bleekselderij, de winterwortel, de ui en de knoflook klein te snijden. Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en voeg olijfolie toe. Fruit de kleingesneden groenten totdat ze zacht zijn. Voeg na 4 minuten de sambal toe en laat even meebakken.
  • Snijd in de tussentijd de tomaten en de puntpaprika’s klein. Voeg ze dan toe aan de hapjespan, samen met het water en de balsamicoazijn. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag en doe de deksel op de hapjespan. Laat de saus zo lang mogelijk pruttelen. Hoe langer hoe beter, maar in ieder geval zo’n 25 minuten totdat de stukjes tomaten niet meer te onderscheiden zijn. Voeg eventueel extra water toe.
  • Als de saus bijna klaar is, kun je ‘m proeven. Vind je ‘m te zuur? Voeg dan de eetlepel suiker toe.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zet tijdens de kooktijd van de pasta een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm er olijfolie of boter in. Bak de visballetjes zo’n 3 minuten per kant totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer de pasta met de saus en de visballetjes. Garneer met basilicum.

  Deel dit bericht:

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on whatsapp
  Share on email
  Reacties

  2 Reacties

  1. Tien 23 maart 2021 om 21:51

   Is er ook een goede vervanging van de sambal? Ivm kinderen eten we liever niet (te) pittig 😊

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Beoordeel recept