Ga naar de inhoud

M&M’s Cheesecake

Cheesecake lovers opgelet: deze M&M’s Cheesecake moet je maken! En als je eenmaal aan cheesecake begint, dan wil je meer. Daarom maakte Sabine een compleet cheesecake-kookboek. Naar het nieuwe (derde!) kookboek van mijn foodievriendinnetje Sabine (van Ohmyfoodness) heb ik ontzettend uit gekeken. Een boek met daarin de lekkerste cheesecakes, wie...
Delen op

M&M’s Cheesecake

Cheesecake lovers opgelet: deze M&M’s Cheesecake moet je maken! En als je eenmaal aan cheesecake begint, dan wil je meer. Daarom maakte Sabine een compleet cheesecake-kookboek.

Naar het nieuwe (derde!) kookboek van mijn foodievriendinnetje Sabine (van Ohmyfoodness) heb ik ontzettend uit gekeken. Een boek met daarin de lekkerste cheesecakes, wie wil dat nou niet? Het was lastig kiezen welke cheesecake is als eerste zou maken, ze zijn allemaal lekker! Maar uiteindelijk ging ik voor deze omdat hier alles in zit wat ik lekker vind (chocolade, koekjes en pindakaas).

M&M Cheesecake

Als je graag zelf cheesecake maakt (of het graag een keer wilt doen) dan moet je Cheesecake van Sabine (van Ohmyfoodness) in huis hebben. Sabine geeft je in dit kookboek niet alleen de beste en lekkerste recepten, maar vertelt je ook alle do’s en dont’s om zelf de beste cheesecakes te bakken. Welke roomkaas kun je het beste gebruiken? En ze vertelt je dat het bakken van een cheesecake geen snel klusje is, als de cheesecake gebakken is moet je hem rustig af laten koelen, en daarna moet hij nog een nachtje in de koelkast. Zo krijg je het aller lekkerste resultaat.

In 50 cheesecake recepten komt alles in dit boek aan bod. Double trouble cheesecakes zoals de tiramisu-cheesecake, en tompouce-cheesecake. Of cheesecakes met een huppeltje, met een scheutje alcohol, zoals de Mojito-cheesecake en de Gin-tonic-cheesecake. Mijn favoriete hoofdstuk: chocolade- en koekjesdieeet waar deze M&M’s cheesecake natuurlijk ook in thuis hoort. Maar ook zijn er Fris en fruitige cheesecakes, zoals de cheesecake met mango en sticky rice of de Witte chocolade-cheesecake met passievrucht. De no bake cheesecakes mogen natuurlijk niet ontbreken.

Cheesecake | Sabine Koning | Uitgeverij Nieuw Amsterdam | Verkoopprijs € 20,-
Klik hier voor meer informatie over Cheesecake

M&M Cheesecake

Ik ben gek op schandalig lekere taarten, taarten zonder gezonde ingrediënten zijn mijn lievelings. Daarom is het niet zo gek dat deze M&M’s Cheesecake mijn favoriete recept uit het Cheesecake kookboek is. Een taart met chocolade, pindakaas én M&M’s. Dat kan toch niet anders dan super lekker zijn? Zeker als het een cheesecake is.

En daarbij is de taart ook erg machtig, maar dat is ook niet zo gek natuurlijk met zoveel foute ingrediënten.

M&M Cheesecake

Ingrediënten

punten

Bodem:

Cheesecakebeslag

Pindakaasganache

Extra benodigd: taartvorm met diameter van 20 cm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze m&m’s cheesecake

Stap 1
Bekleed de springvorm volledig met bakpapier. Verwarm de oven voor op 150 graden en zet een schaal met water onder in de oven.
2
Stap 2
Verkruimel de roomboterspritsen in een foodprocessor en smelt de roomboter in een pannetje. Voeg beide ingrediënten samen.
3
Stap 3
Stort de bodemmix in de springvorm en druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel.
4
Stap 4
Klop de roomkaas luchtig in een kom en voeg hier de suiker aan toe. Voeg een voor een de eieren toe en tot slot ook de eidooier.
5
Stap 5
Doe de bloem, pindakaas, crème fraîche en het vanillearoma ook in de kom en klop alles tot een klonterig cheesecakebeslag.
6
Stap 6
Breek de roomboterspritsen in grove stukken en spatel tot slot samen met de M&M's door het cheesecakebeslag. Stort het daarna in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
7
Stap 7
Bak de cheesecake boven het waterbad in 75 minuten gaar. Laat nog een uur in de oven staan met de deur open. Laat hierna de cake volledig afkoelen en daarna een nacht in de koelkast opstijven.
8
Stap 8
Maak de volgende dag de pindakaasganache door de slagroom, pindakaas en het vanillearoma in een steelpannetje te verhitten. Haal de pan van het vuur zodra de slagroom warm is en roer de melkchocolade erdoor tot deze is gesmolten.
9
Stap 9
Laat de ganache iets afkoelen en schenk hem over de cheesecake. Zet de cheesecake nogmaals een uur in de koelkast zodat de ganache wat kan opstijven. Garneer de taart tot slot met M&M's en verkruimelde roomboterspritsen.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Croissant traybake met aardbeien en room

4 reacties

Jantine

Welke pindakaas gebruik je hiervoor? Kan ik de Calve creamy gebruiken of beter van die amerikaanse pindakaas (die nog gladder is)?

Laat een bericht achter

Naomi

Hallo Brenda, Ik meen gelezen te hebben dat je deze taart in de combi stoomoven gemaakt had. Klopt dat? Mag ik vragen hoeveel stoom je hebt toegevoegd? Groeten Naomi

Laat een bericht achter

Evelien

Oh my God, dat ziet er heerlijk uit. Ik ben zojuist al vijf kilo aangekomen door er alleen al naar te kijken! Worth it, though!

Laat een bericht achter

Anne

De taart ziet er mooi uit, maar bij het lezen dacht ik wel: dat is 94.000 calorieën per hap....... maar misschien moet ik zo niet denken :-) groetjes.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op