Amandelcroissants

Ik heb niet onder stoelen of banken gestoken hoe gek ik ben op de amandelcroissants van De Bakker van in Hoorn. Iedere keer als ik daar kom neem ik zo’n heerlijk amandelcroissantje.

Het is een ‘gewone’ croissant. Maar dan niet gevuld met ham en kaas, maar met amandelspijs. En dat is zoo lekker! Zeker als de croissant knapperig is.

Omdat ik de croissants zo lekker vond wilde ik ze thuis ook kunnen eten (De Bakker van bezorgt helaas nog niet). En daarom was dit het eerste ‘recept’ dat ik maakte na de geboorte van Jill.

Super simpel om te maken. Ik maak de croissants namelijk niet zelf, ik gebruik de gewone croissants van de bakker. Door ze nog een keer te bakken worden ze extra krokant. Ze zijn bijna net zo lekker als de echte amandelcroissants.

En wist je dat dit een ideaal recept is om restjes amandelspijs of banketletter in te verwerken? Ideaal dus nu de Sint in het land is!

amandelcriossants

 

Amandelcroissants

10 minuten
+ 15 minuten
4 stuks

Ingrediënten

  • 4 croissants van een dag oud
  • 100 gram amandelspijs
  • 40 gram amandelschaafsel
  • poedersuiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de croissants aan de bovenkant een beetje in. Vul dit met amandelspijs. En bestrooi met de amandelschaafsel.
  • Bak de amandelscroissants 15 minuten in de oven. Bestrooi hierna met poedersuiker en serveer ze hierna direct.
Pin dit recept
Afdrukken

amandelcriossants


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk