Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Kruidnotenmuffins

Yum! Joor maakte deze lekkere kruidnotenmuffins voor ons. Een super lekker sinterklaasrecept. Ga je aan de bak voor het heerlijk avondje? Of gewoon omdat je zin hebt om iets lekker te bakken? Ga dan voor deze lekkertjes!

Kruidnotenmuffins

Kruidnotenmuffins

Ik hou van kruidnoten en ik hou van muffins. Dus toen ik nadacht over recepten voor Sinterklaas voor op Brenda’s site was ik er snel uit: dat moesten kruidnotenmuffins worden. Maar gewoon wat kruidnoten door een muffinbeslag heen doen vond ik iets te simpel. Dus bedacht ik een supertoffe topping voor op deze muffins. Een beetje alsof je een appelkruimeltaart bakt, zo’n soort topping.

Die topping moest natuurlijk bestaan uit kruidnoten. Dus voor dit recept mag je lekker kruidnoten fijnslaan met een pan. Ideaal als je cadeautjesstress hebt zo rond Sinterklaas. Dus eigenlijk is dit hele recept een win-winsituatie: je hebt een superlekkere Sinttraktatie en na het maken van dit recept ben je ook nog eens heerlijk ontspannen en stressvrij. Wat wil je nog meer?

–> Ben je opzoek naar meer sinterklaasrecepten? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Kruidnotenmuffins

Kruidnotenmuffins

40 minuten
8 -10 stuks

Ingrediënten

Voor de topping

  • 75 gram donkere basterdsuiker
  • 35 gram pepernoten
  • 50 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 theelepel kaneel

Voor de muffins:

  • 120 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • flinke hand kruidnoten

Extra benodigd: muffintray of muffinvormpjes, keukenmachine

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een muffintray met muffinvormpjes of smeer ‘m in met boter of olijfolie.
    • Start met het maken van de topping. Doe de pepernoten in een stevige plastic zak en sluit de zak af. Sla met een koekenpan op de zak totdat de pepernoten kapot zijn en je een soort gruis overhoudt. Meng dit gruis in een kom met de basterdsuiker, de roomboter en de kaneel totdat je een soort nat zand hebt. Zet dit even weg.
    • Maak dan de muffins. Mix met de mixer de basterdsuiker met de eieren tot een geheel. Voeg dan de melk en de zonnebloemolie toe. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder, de baking soda en de koek- en speculaaskruiden. Voeg de beide mixen bij elkaar en mix tot een geheel.
    • Snijd als laatste de pepernoten grof en voeg ze toe aan het beslag.
    • Verdeel het beslag over de muffintray en –vormpjes. Verdeel vervolgens de topping daaroverheen.
    • Bak de kruidnotenmuffins in 20 minuten totdat ze bruin en gaar zijn.

    Kruidnotenmuffins

    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    5 Reacties

    1. Marja 20 november 2018 om 18:58

      Hoi Brenda,
      Ze zien er zalig uit en ik ga deze dus maken voor het heerlijk avondje! Bedankt voor het recept. Kom maar op met zulke recepten! Ik vind ze heerlijk en ze zijn uiteindelijk zo gemaakt.
      Waarschijnlijk zijn ze ook goed in te vriezen?
      Nogmaals bedankt ???? en tot een volgen keer.
      Hartelijke groetjes en een kusje voor Fem en Jill
      Marja??????

    2. Petra Hamers Delicaat 28 november 2018 om 15:31

      Ik had cupcake vormpjes gebruikt en dan loopt de topping uit.
      Heb het er terug op gestopt maar nu zijn ze wat rommelig.
      Hopelijk smaken ze wel lekker

    3. Birgit 26 november 2019 om 17:32

      Klopt het dat je voor de topping pepernoten moet gebruiken en voor de muffins kruidnoten?

      1. Brenda Kookt 29 november 2019 om 13:34

        Hoi Birgit, scherp van je! Je kunt voor beide kruidnoten gebruiken hoor.

    4. Melanie 29 november 2020 om 10:26

      Ze waren echt super lekker. Degene die ik over had heb ik in een afgesloten trommel gedaan. Helaas was de volgende dag de bovenkant niet meer knapperig. Heb je een tip hoeik ze een volgende keer het beste kan bewaren?

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept