Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Gingerbreadcookies – gember koekjes

Bij deze donkere maanden horen gingerbreadcookies, gember koekjes. Niet alleen omdat ze sowieso heel erg lekker zijn, maar ook omdat ik de smaak van gember, appelstroop, donkerbruine basterdsuiker en kaneel en koekkruiden echt bij de herfst en winter vind passen.

Dit recept is wat mij betreft echt het recept voor gingerbreadcookies. Je gebruikt namelijk maar liefst 1 hele eetlepel gemberpoeder in het recept en dat proef je ook echt. Het zijn tenslotte niet voor niets gemberkoekjes!

Gingerbreadcookies – gember koekjes

Met onderstaand recept maak je een flinke hoeveelheid koekjes. Je kunt ze allemaal tegelijk maken, maar het is ook leuk om de helft van het beslag in te vriezen en op een later moment te gebruiken. Superhandig!

Tip: Wil je meer doen met gingerbread? In deze kersttriffle heb ik een gingerbreadcake verwerkt.

gingerbreadcookies

Gingerbreadcookies

30 minuten
+ 10 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram boter op kamertemperatuur
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 150 gram appelstroop
  • 1 ei
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel baking soda
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel koekkruiden

Voor de icing (eventueel)

  • 100 gram poedersuiker
  • 15 ml water
  • eventueel: 1 eetlepel eiwitpoeder

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Mix met een mixer de boter met de suiker totdat je een mooi geheel krijgt.
  • Voeg vervolgens de appelstroop en het ei toe en mix tot je een beslag zonder klontjes hebt.
  • Meng in een andere kom het bakmeel met de baking soda, het zout en de kruiden.
  • Laat de mixer op lage snelheid draaien en voeg vervolgens de bloemmix toe. Laat de mixer of keukenmachine even draaien. Het beslag blijft een beetje plakkerig, dat is niet erg.
  • Schep het beslag op een stuk plastic folie en pak het goed in. Leg 15 minuten in de koelkast zodat het lekker koud is. Je kunt het beslag ook in 2 delen verdelen en 1 deel invriezen en op een later moment gebruiken.
  • Bebloem na een kwartier je werkblad met flink wat bloem. Doe dat ook met je deegroller. Rol het deeg uit tot ongeveer ½ centimeter dikte. Dikker dan ½ centimeter kan ook, dan bak je de koekjes straks iets langer.
  • Gebruik deegvormpjes of uitsteekringen om de koekjes uit te steken. Leg de koekjes vervolgens op de met bakpapier beklede bakplaat. Je hoeft ze niet ver uit elkaar te leggen, de koekjes rijzen nauwelijks.
  • Bak de koekjes vervolgens 10 – 12 minuten totdat ze gaar zijn. Herhaal eventueel met de rest van het deeg.
  • Laat de koekjes vervolgens afkoelen. Ze zijn ook heerlijk zonder icing, maar als je de echte gingerbreakcookies-experience wil, maak je nu de icing. Voeg hiervoor alle ingrediënten voor de icing bij elkaar en doe de icing in een spuitzak met klein spuitmondje.
  • Spuit de icing op de koekjes en laat even uitharden.

gingerbreadcookies

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

  1. Caroline 19 december 2018 om 22:55

    Ik heb ze vanavond gemaakt en ze smaken heerlijk! En ze zijn ook zo gemaakt, ideaal. Bedankt voor het recept.

  2. Mariëtta 22 december 2018 om 17:34

    Net gemaakt en geglazuurd, erg lekker! Duidelijke gembersmaak maar niet overheersend.

  3. Bianca 21 december 2020 om 15:25

    4 sterren
    Zojuist deze koekjes gemaakt. Ze zijn heerlijk, krijg geen kans om er icing op te doen want mijn partner blijft ervan snoepen 😅

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept