Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen

Yum! Vandaag deel ik een Chinees recept met een twist, namelijk een Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen. Een gerecht met een knipoog naar Chinese loempia’s waarbij ik de lekkere producten van Lee Kum Kee heb gebruikt. Met de Lee Kum Kee Premium Oestersaus en Lee Kum Kee Hoisin-Saus geef je je (roerbak)gerecht binnen no-time een super lekker authentiek Chinees tintje.

Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen

Lee Kum Kee Chinese sauzen

Het Chinees nieuwjaar, dat op 5 februari wordt gevierd, is het belangrijkste feest van het jaar in China. Lee Kum Kee heeft me gevraagd om ter ere daarvan een recept te ontwikkelen. Een recept met een Chinees tintje.

Je weet vast wel dat de authentieke Chinese keuken anders is dan de Chinese keuken die wij van onze Chinese-restaurants kennen? Babi pangang en foe yong hai zoals wij die kennen zijn geen echte Chinese gerechten. In de Chinese keuken wordt veel gestoomd en gewokt, zo worden gezonde snelle gerechten bereid. Veel Chinese ingrediënten zoals paksoi, shii-take, mihoen en taugé zijn inmiddels ook in onze reguliere supermarkt verkrijgbaar. En dit geldt ook voor de sauzen van Lee Kum Kee, wat mij betreft de ideale smaakmaker voor snelle roerbakgerechten. Ik weet zeker dat de meeste van jullie deze sauzen in het keukenkastje hebben staan.

Lee Kum Kee is de grootste in authentieke Chinese sauzen, de Premium Oestersaus is het bekendste. De saus is 130 jaar geleden uitgevonden door de oprichter van Lee Kum Kee, de saus is per ongeluk ontdekt door een pot overgekookte oestersoep. En nog steeds wordt het originele recept gebruikt voor deze saus. Bezoek de Facebookpagina van Lee Kum Kee voor nog meer receptinspiratie.

Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen

Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen

De filodeegrol heb ik gevuld met een mengsel van paksoi wat roergebakken is met knoflook en gember, mihoen en taugé. Plus de garnalen die ik heb gemarineerd in Lee Kum Kee Premium Oestersaus. De Chinese sauzen van Lee Kum Kee zijn heel veelzijdig in gebruik. Je kunt ze gebruiken om vlees of vis in te marineren zoals ik heb gedaan, maar ook als roerbak- of woksaus, sausmix of als dipsaus. De sauzen zijn gebonden (dus vrij dik) en daarom is het niet nodig om een hele pot voor één gerecht te gebruiken, een paar eetlepels per gerecht is genoeg.

De garnalen heb ik samen met de overtollige marinade met de groente mee gebakken. Bij de filedeegrol serveer ik Lee Kum Kee Hoisin-saus om te dippen. Een heerlijke combi.

Tip: heb je liever kleinere porties? Geen probleem! Je kunt ook kleinere loempia’s rollen van deze vulling. In dat geval zou ik de garnalen even doorsnijden zodat ze minder groot zijn. In dat geval kun je de loempia’s ook frituren, ipv bakken in de oven.

Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen

Chinese filorol met paksoi en garnalen

20 minuten
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram cocktailgarnalen ontdooid en staart verwijderd
  • 4 eetlepels Lee Kum Kee Premium Oestersaus
  • 1 paksoi
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 75 gram geraspte wortel
  • 100 gram tauge
  • 150 gram mihoen
  • 12 vellen filodeeg ontdooid
  • Lee Kum Kee Hoisin-saus voor erbij
  • olijfolie om in te bakken en mee te bestrijken
  • 1 ei om te bestrijken
  • sesamzaadjes ter garnering

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Roer de cocktailgarnalen door de Lee Kum Kee Premium Oestersaus en laat dit in de koelkast minimaal 30 minuten marineren.
  • Snijd de paksoi in grove stukken. Verwarm een beetje olijfolie in een wok en bak hier de paksoi in aan samen met de geperste knoflook, geraspte gember en wortel. Roerbak dit 5 minuten.
  • Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe de taugé samen met de garnalen (en de Premium Oestersaus dat bij de garnalen zit) bij de groenten en bak dit kort mee tot de garnalen gaar zijn.
  • Maak een grote lap van in totaal 6 vellen filodeeg door er drie naast elkaar te leggen en een rij daarbovenop. Bestrijk de overlappende randje met olijfolie zodat het aan elkaar blijft plakken. Bestrijk de lap met olijfolie en leg hier nog een tweede laag van het filodeeg op.
  • Roer de geweekte mihoen door het groente-mengsel (is het mengsel erg nat, giet het overtollig vocht dan af, dit bv gebeuren als je ingevroren garnalen hebt gebruikt).
  • Beleg het midden van het filodeeg met het groente-mengsel. Vouw de uiteinden van het filodeeg naar binnen om de vulling en rol de er hierna zodat een mooie filorol ontstaat.
  • Bestrijk het filodeeg met olijfolie en vervolgens met opgeklopt ei. Bestrooi tot slot met sesamzaadjes. Bak de filorol 30 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin en krokant is.
  • Serveer de filorol met Lee Kum Kee Hoisin-saus.

Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Lee Kum Kee, lees mijn disclaimer.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

  1. Anton 27 januari 2019 om 12:57

    Hallo Brenda,
    Ik heb een vraag over de Chinese filodeeg, is deze glutenvrij en waar is deze dan te koop.

    Ik zie je reactie graag tegemoet, alvast bedankt.

    M.v.g Anton

  2. angelique froix 19 februari 2019 om 13:08

    Hoi… wil straks de rol gaan maken
    Nu heb ik in de toko een pak filodeeg gehaald maar het zit op een lange rol. Is dit de juiste filodeeg.

    1. Brenda Kookt 20 februari 2019 om 09:18

      In dat geval zou ik van de lange rol 2 stukken snijden/knippen welke je voor de filodeegrol gebruikt.

  3. Ab Vogel 16 augustus 2021 om 18:42

    4 sterren
    Brenda, het was weer heerlijk !
    Ik merk wel regelmatig dat mijn pan te klein is als ik je recepten volg.
    Ik heb een normale maat volgens mij, maar kom vaak ruimte te kort als ik alle ingrediënten samenvoeg.
    Vandaag kon de mihoen er eigenlijk niet meer bij.
    Ook de rol kreeg ik alleen netjes dicht met alleen de groentemix uit het recept.
    Was geen probleem we hebben de mihoen er gewoon los bij geserveerd.
    En we vonden geen filodeeg en hebben gewoon bladerdeeg gebruikt, dat ging ook prima.
    Dank je wel voor dit heerlijke recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept