Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen

Yum! Vandaag deel ik een Chinees recept met een twist, namelijk een Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen. Een gerecht met een knipoog naar Chinese loempia’s waarbij ik de lekkere producten van Lee Kum Kee heb gebruikt. Met de Lee Kum Kee Premium Oestersaus en Lee Kum Kee Hoisin-Saus geef...
20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen

Yum! Vandaag deel ik een Chinees recept met een twist, namelijk een Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen. Een gerecht met een knipoog naar Chinese loempia’s waarbij ik de lekkere producten van Lee Kum Kee heb gebruikt. Met de Lee Kum Kee Premium Oestersaus en Lee Kum Kee Hoisin-Saus geef je je (roerbak)gerecht binnen no-time een super lekker authentiek Chinees tintje.

Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen

Lee Kum Kee Chinese sauzen

Het Chinees nieuwjaar, dat op 5 februari wordt gevierd, is het belangrijkste feest van het jaar in China. Lee Kum Kee heeft me gevraagd om ter ere daarvan een recept te ontwikkelen. Een recept met een Chinees tintje.

Je weet vast wel dat de authentieke Chinese keuken anders is dan de Chinese keuken die wij van onze Chinese-restaurants kennen? Babi pangang en foe yong hai zoals wij die kennen zijn geen echte Chinese gerechten. In de Chinese keuken wordt veel gestoomd en gewokt, zo worden gezonde snelle gerechten bereid. Veel Chinese ingrediënten zoals paksoi, shii-take, mihoen en taugé zijn inmiddels ook in onze reguliere supermarkt verkrijgbaar. En dit geldt ook voor de sauzen van Lee Kum Kee, wat mij betreft de ideale smaakmaker voor snelle roerbakgerechten. Ik weet zeker dat de meeste van jullie deze sauzen in het keukenkastje hebben staan.

Lee Kum Kee is de grootste in authentieke Chinese sauzen, de Premium Oestersaus is het bekendste. De saus is 130 jaar geleden uitgevonden door de oprichter van Lee Kum Kee, de saus is per ongeluk ontdekt door een pot overgekookte oestersoep. En nog steeds wordt het originele recept gebruikt voor deze saus. Bezoek de Facebookpagina van Lee Kum Kee voor nog meer receptinspiratie.

Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen

Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen

De filodeegrol heb ik gevuld met een mengsel van paksoi wat roergebakken is met knoflook en gember, mihoen en taugé. Plus de garnalen die ik heb gemarineerd in Lee Kum Kee Premium Oestersaus. De Chinese sauzen van Lee Kum Kee zijn heel veelzijdig in gebruik. Je kunt ze gebruiken om vlees of vis in te marineren zoals ik heb gedaan, maar ook als roerbak- of woksaus, sausmix of als dipsaus. De sauzen zijn gebonden (dus vrij dik) en daarom is het niet nodig om een hele pot voor één gerecht te gebruiken, een paar eetlepels per gerecht is genoeg.

De garnalen heb ik samen met de overtollige marinade met de groente mee gebakken. Bij de filedeegrol serveer ik Lee Kum Kee Hoisin-saus om te dippen. Een heerlijke combi.

Tip: heb je liever kleinere porties? Geen probleem! Je kunt ook kleinere loempia’s rollen van deze vulling. In dat geval zou ik de garnalen even doorsnijden zodat ze minder groot zijn. In dat geval kun je de loempia’s ook frituren, ipv bakken in de oven.

Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen

Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Lee Kum Kee, lees mijn disclaimer.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze chinese filodeegrol met paksoi en garnalen

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Roer de cocktailgarnalen door de Lee Kum Kee Premium Oestersaus en laat dit in de koelkast minimaal 30 minuten marineren.
3
Stap 3
Snijd de paksoi in grove stukken. Verwarm een beetje olijfolie in een wok en bak hier de paksoi in aan samen met de geperste knoflook, geraspte gember en wortel. Roerbak dit 5 minuten.
4
Stap 4
Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Stap 5
Doe de taugé samen met de garnalen (en de Premium Oestersaus dat bij de garnalen zit) bij de groenten en bak dit kort mee tot de garnalen gaar zijn.
6
Stap 6
Maak een grote lap van in totaal 6 vellen filodeeg door er drie naast elkaar te leggen en een rij daarbovenop. Bestrijk de overlappende randje met olijfolie zodat het aan elkaar blijft plakken. Bestrijk de lap met olijfolie en leg hier nog een tweede laag van het filodeeg op.
7
Stap 7
Roer de geweekte mihoen door het groente-mengsel (is het mengsel erg nat, giet het overtollig vocht dan af, dit bv gebeuren als je ingevroren garnalen hebt gebruikt).
8
Stap 8
Beleg het midden van het filodeeg met het groente-mengsel. Vouw de uiteinden van het filodeeg naar binnen om de vulling en rol de er hierna zodat een mooie filorol ontstaat.
9
Stap 9
Bestrijk het filodeeg met olijfolie en vervolgens met opgeklopt ei. Bestrooi tot slot met sesamzaadjes. Bak de filorol 30 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin en krokant is.
10
Stap 10
Serveer de filorol met Lee Kum Kee Hoisin-saus.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

4 reacties

Ab Vogel
4/5 sterren

Brenda, het was weer heerlijk ! Ik merk wel regelmatig dat mijn pan te klein is als ik je recepten volg. Ik heb een normale maat volgens mij, maar kom vaak ruimte te kort als ik alle ingrediënten samenvoeg. Vandaag kon de mihoen er eigenlijk niet meer bij. Ook de rol kreeg ik alleen netjes dicht met alleen de groentemix uit het recept. Was geen probleem we hebben de mihoen er gewoon los bij geserveerd. En we vonden geen filodeeg en hebben gewoon bladerdeeg gebruikt, dat ging ook prima. Dank je wel voor dit heerlijke recept.

Laat een bericht achter

angelique froix

Hoi... wil straks de rol gaan maken Nu heb ik in de toko een pak filodeeg gehaald maar het zit op een lange rol. Is dit de juiste filodeeg.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

In dat geval zou ik van de lange rol 2 stukken snijden/knippen welke je voor de filodeegrol gebruikt.

Anton

Hallo Brenda, Ik heb een vraag over de Chinese filodeeg, is deze glutenvrij en waar is deze dan te koop. Ik zie je reactie graag tegemoet, alvast bedankt. M.v.g Anton

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op