Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen

Yum! Vandaag deel ik een Chinees recept met een twist, namelijk een Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen. Een gerecht met een knipoog naar Chinese loempia’s waarbij ik de lekkere producten van Lee Kum Kee heb gebruikt. Met de Lee Kum Kee Premium Oestersaus en Lee Kum Kee Hoisin-Saus geef je je (roerbak)gerecht binnen no-time een super lekker authentiek Chinees tintje.

Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen

Lee Kum Kee Chinese sauzen

Het Chinees nieuwjaar, dat op 5 februari wordt gevierd, is het belangrijkste feest van het jaar in China. Lee Kum Kee heeft me gevraagd om ter ere daarvan een recept te ontwikkelen. Een recept met een Chinees tintje.

Je weet vast wel dat de authentieke Chinese keuken anders is dan de Chinese keuken die wij van onze Chinese-restaurants kennen? Babi pangang en foe yong hai zoals wij die kennen zijn geen echte Chinese gerechten. In de Chinese keuken wordt veel gestoomd en gewokt, zo worden gezonde snelle gerechten bereid. Veel Chinese ingrediënten zoals paksoi, shii-take, mihoen en taugé zijn inmiddels ook in onze reguliere supermarkt verkrijgbaar. En dit geldt ook voor de sauzen van Lee Kum Kee, wat mij betreft de ideale smaakmaker voor snelle roerbakgerechten. Ik weet zeker dat de meeste van jullie deze sauzen in het keukenkastje hebben staan.

Lee Kum Kee is de grootste in authentieke Chinese sauzen, de Premium Oestersaus is het bekendste. De saus is 130 jaar geleden uitgevonden door de oprichter van Lee Kum Kee, de saus is per ongeluk ontdekt door een pot overgekookte oestersoep. En nog steeds wordt het originele recept gebruikt voor deze saus. Bezoek de Facebookpagina van Lee Kum Kee voor nog meer receptinspiratie.

Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen

Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen

De filodeegrol heb ik gevuld met een mengsel van paksoi wat roergebakken is met knoflook en gember, mihoen en taugé. Plus de garnalen die ik heb gemarineerd in Lee Kum Kee Premium Oestersaus. De Chinese sauzen van Lee Kum Kee zijn heel veelzijdig in gebruik. Je kunt ze gebruiken om vlees of vis in te marineren zoals ik heb gedaan, maar ook als roerbak- of woksaus, sausmix of als dipsaus. De sauzen zijn gebonden (dus vrij dik) en daarom is het niet nodig om een hele pot voor één gerecht te gebruiken, een paar eetlepels per gerecht is genoeg.

De garnalen heb ik samen met de overtollige marinade met de groente mee gebakken. Bij de filedeegrol serveer ik Lee Kum Kee Hoisin-saus om te dippen. Een heerlijke combi.

Tip: heb je liever kleinere porties? Geen probleem! Je kunt ook kleinere loempia’s rollen van deze vulling. In dat geval zou ik de garnalen even doorsnijden zodat ze minder groot zijn. In dat geval kun je de loempia’s ook frituren, ipv bakken in de oven.

Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen

Chinese filorol met paksoi en garnalen

20 minuten
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 150 gram cocktailgarnalen ontdooid en staart verwijderd
 • 4 eetlepels Lee Kum Kee Premium Oestersaus
 • 1 paksoi
 • 2 tenen knoflook
 • 1 cm verse gember
 • 75 gram geraspte wortel
 • 100 gram tauge
 • 150 gram mihoen
 • 12 vellen filodeeg ontdooid
 • Lee Kum Kee Hoisin-saus voor erbij
 • olijfolie om in te bakken en mee te bestrijken
 • 1 ei om te bestrijken
 • sesamzaadjes ter garnering

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Roer de cocktailgarnalen door de Lee Kum Kee Premium Oestersaus en laat dit in de koelkast minimaal 30 minuten marineren.
 • Snijd de paksoi in grove stukken. Verwarm een beetje olijfolie in een wok en bak hier de paksoi in aan samen met de geperste knoflook, geraspte gember en wortel. Roerbak dit 5 minuten.
 • Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Doe de taugé samen met de garnalen (en de Premium Oestersaus dat bij de garnalen zit) bij de groenten en bak dit kort mee tot de garnalen gaar zijn.
 • Maak een grote lap van in totaal 6 vellen filodeeg door er drie naast elkaar te leggen en een rij daarbovenop. Bestrijk de overlappende randje met olijfolie zodat het aan elkaar blijft plakken. Bestrijk de lap met olijfolie en leg hier nog een tweede laag van het filodeeg op.
 • Roer de geweekte mihoen door het groente-mengsel (is het mengsel erg nat, giet het overtollig vocht dan af, dit bv gebeuren als je ingevroren garnalen hebt gebruikt).
 • Beleg het midden van het filodeeg met het groente-mengsel. Vouw de uiteinden van het filodeeg naar binnen om de vulling en rol de er hierna zodat een mooie filorol ontstaat.
 • Bestrijk het filodeeg met olijfolie en vervolgens met opgeklopt ei. Bestrooi tot slot met sesamzaadjes. Bak de filorol 30 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin en krokant is.
 • Serveer de filorol met Lee Kum Kee Hoisin-saus.
Pin dit recept
Afdrukken

Chinese filodeegrol met paksoi en garnalen

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Lee Kum Kee, lees mijn disclaimer.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
 1. Hallo Brenda,
  Ik heb een vraag over de Chinese filodeeg, is deze glutenvrij en waar is deze dan te koop.

  Ik zie je reactie graag tegemoet, alvast bedankt.

  M.v.g Anton

 2. Hoi… wil straks de rol gaan maken
  Nu heb ik in de toko een pak filodeeg gehaald maar het zit op een lange rol. Is dit de juiste filodeeg.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk