Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Pasta met pompoensaus en spinazie

Door Joor – Het liefst heb ik standaard een aantal makkelijke maaltijden in mijn repertoire. Van die maaltijden die je zonder al te veel moeite op tafel kunt zetten. Deze pasta met pompoensaus en spinazie is er zo eentje: makkelijk, snel, gezond en ook makkelijk in te vriezen.

Pasta met pompoensaus en spinazie

Voor deze vegetarische pasta maak je een eenvoudige romige saus van pompoen met gebakken spinazie, waar je vervolgens de pasta doorheen roert. Eroverheen strooi je wat walnoten of – voor de liefhebbers – wat mozzarella of Parmezaanse kaas. En that’s it!

Zo ontstaat een pasta met een zachte pompoensaus, dat is weer eens wat anders dan de bekende tomatensaus. Is er saus over? Vries dit in voor op een later moment. Zo heb je altijd een lekker maaltje achter de hand!

Heb je trek in een ander gerecht met pasta? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Pasta met pompoensaus en spinazie

Pasta met pompoensaus en spinazie

35 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 400 gram pompoenstukjes
  • 200 gram zoete aardappel
  • 1 groentebouillonblokje
  • 500 ml water
  • 200 gram verse spinazie
  • 400 gram pasta ik gebruikte tagliatelle
  • flinke hand walnoten

Extra benodigd: staafmixer

    Bereiding

    • Verwarm een hapjespan of grote koekenpan met olie erin op middelhoog vuur. Snipper de ui en snijd de knoflook klein. Fruit de ui en knoflook in de hapjespan totdat de ui glazig is.
    • Schil en snijd in de tussentijd de zoete aardappel in kleine blokjes.
    • Voeg de pompoen- en de zoete aardappelstukjes vervolgens toe aan de hapjespan. Voeg ook het water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng aan de kook, doe een deksel op de pan en kook in 25-30 minuten totdat de stukjes gaar zijn.
    • Kook in de tussentijd de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking in ruim, gezouten water. Giet af, bewaar wat kookvocht en doe de pasta terug in de pan.
    • Gebruik een staafmixer om van de pompoen-aardappelmix een saus te maken. Breng op smaak met peper en zout.
    • Voeg vervolgens de spinazie hand voor hand toe totdat de blaadjes geslonken zijn.
    • Roer de pasta los met wat kookvocht en voeg daarna toe aan de groentemix. Roer goed door en warm nog even kort op.
    • Serveer de pasta met grofgesneden walnoten.

    Pasta met pompoensaus en spinazie

    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    3 Reacties

    1. Arinda 8 januari 2021 om 16:10

      Hoi Branda,

      dit recept wil ik graag een keer maken, want het ziet er heel erg lekker uit. Doe je de spinazie alleen in de pan? Of doe je dat ook in de staafmixer?

      Ik ben erg fan van je site en heb al heel veel gerechten van je gemaakt en allemaal super lekker:)

      Groetjes,

      Arinda

      1. Brenda Hoff 10 januari 2021 om 17:27

        Hoi Arinda, Wat leuk om te horen! De spinazie verwarmen we mee met de saus, nadat we de staafmixer hebben gebruikt. Deze pureren we dus niet meer met de saus mee.

        1. Arinda 16 januari 2021 om 17:00

          Bedankt voor je reactie. Gisteren hebben we dit gerecht gemaakt en het was super lekker:) Onze dochter van 2 heeft er ook heerlijk van gesmuld, vooral de saus vond ze erg lekker.

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept