Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Mediterraanse vispakketjes met tomaat en courgette

Ik zie dat ik de afgelopen tijd weinig recepten met vis heb gedeeld. Zo zonde, want vis is zo lekker. En daarbij bevat het natuurlijk ook gezonde vetten en is het goed om regelmatig vis te eten. Lekkere visrecepten zijn daarom ook zeker welkom. Vandaag deel ik een topper van een visrecept, deze mediterraanse vispakketjes met tomaat en courgette.

Mediterraanse vispakketjes met tomaat en courgette

Een heerlijke schotel van kabeljauw omwikkeld met spek met daarbij tomaat, courgette en basilicum. Het fijne aan deze schotel is dat je weinig hoeft voor te bereiden en je het zo in de oven kunt schuiven. De vis en groenten garen tegelijkertijd in de oven.

Tip: wil je er een complete schotel van maken waar je niets meer aan toe hoeft te voegen? Meng dan aardappeltjes door de groenten. Al is het ook lekker om de schotel te serveren met gekookte rijst of gewelde couscous.

Mediterraanse vispakketjes met tomaat en courgette

Mediterraanse vispakketjes met tomaat en courgette

35 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 2 plakjes gerookte ontbijtspek
  • 2 visfilets ik nam kabeljauw, ontdooid
  • sap en een halve citroen
  • handje verse basilicum
  • olijfolie om in te vetten
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met olijfolie.
  • Snipper de ui, snijd de courgette in blokjes en de tomaten in grove parten. Meng dit met de knoflook en de tomatenpuree en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi dit met fijngesneden basilicum.
  • Dep de vis droog en breng op smaak met zout, peper en besprenkel met een beetje citroensap. Verdeel een lepel van de tomatenpuree over de vis en rol dit in een plakje van de spek.
  • Dek de schotel af met aluminiumfolie en verwarm dit 15 minuten in de oven. Verwijder hierna de folie en verwarm het nog 10 minuten.
  • Serveer de vispakketjes en groenten met rijst of gebakken aardappeltjes.

Mediterraanse vispakketjes met tomaat en courgette

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Agnes Nelemans 8 december 2019 om 17:24

    Hallo,

    Ik wil dit recept maken voor 4 personen.
    Doe ik dan alles x2 of is dit niet de juiste verhouding ?
    Vast bedankt .
    Agnes

  2. Jan Wolfert 16 augustus 2020 om 18:29

    Heerlijk en basic recept. Ik heb het gemaakt en alleen nog een scheutje witte wijn toegevoegd in de ovenschaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept