Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Gevulde pannenkoek met Nutella

Vandaag deel ik een variatie op mijn lievelingseten. Pannenkoeken! Ik deel mijn truc om een gevulde pannenkoek met Nutella te maken. Ik hoef je vast niet te vertellen dat dit super lekker is.

Én Nutella heeft meer nieuws, lees snel verder om te lezen hoe jij binnenkort gratis bij de Nutella Pannenkoekentruck kunt proeven!

Pannenkoek gevuld met Nutella

Gevulde pannenkoek met Nutella

Als je mij al langer volgt dan weet je dat ik gek ben op pannenkoeken. Een paar keer per jaar MOET ik pannenkoeken eten, zo lekker! Mijn favoriete beleg is een zoete topping zoals Nutella.

Een opgerolde pannenkoek besmeerd met een laagje Nutella is super lekker. Daar hoeft je eigenlijk niets aan te doen, maar om het nog lekkerder te maken kun je het combineren met plakjes banaan of aardbei.

Maar wist je dat je een pannenkoek ook kunt vullen? Door een pannenkoek te vullen met Nutella wordt de Nutella iets zachter.

Pannenkoek gevuld met Nutella

Pannenkoek gevuld met Nutella

Voor de gevulde pannenkoek bak je twee dunne pannenkoekjes, die je aan 1 kant bakt. Dus nog niet omdraaien. Één van de twee pannenkoekjes besmeer je in het midden met Nutella, en daaromheen verdeel je nog een laagje pannenkoekenbeslag. Dek dit af met de tweede pannenkoek en verwarm nog even mee.

Zo ontstaat een hele lekkere gevulde pannenkoek met Nutella. Serveer de gevulde pannenkoek met vers fruit en poedersuiker voor de finishing touch.

Tip! Wil je ook Nutella pannenkoeken eten maar niet zelf in de keuken staan? Kom dan langs de Nutella Foodtruck! Van 9 februari tot 10 maart rijdt de truck door het land, hier kun je gratis een pannenkoek met Nutella proeven. Klik hier voor het tourschema!

Pannenkoek gevuld met Nutella

Gevulde pannenkoek met Nutella

5 minuten
1 pannenkoek

Ingrediënten

 • 1 soeplepel basis pannenkoekenbeslag
 • 15 gram Nutella
 • handje blauwe bessen blokjes aardbei en plakjes banaan
 • poedersuiker voor de garnering
 • klontje boter om in te bakken

Bereiding

 • Verwarm een beetje boter in een warme koekenpan.
 • Verdeel iets minder dan de helft van het beslag over de koekenpan, draai de pan rond zodat het beslag zich verspreit en je een mooie dunne pannenkoek maakt.
 • Als de onderkant van de pannenkoek gebakken is en aan de bovenkant het beslag is opgedroogd dan haal je de pannenkoek uit de pan. Zet hem even weg op een bord.
 • Verwarm nog een beetje boter in de pan, en verdeel hier dezelfde hoeveelheid van het beslag over. Draai de pan rond zodat weer een mooie dunne pannenkoek ontstaat.
 • Als de bovenkant van de pannenkoek opdroogt besmeer je het midden van de pannenkoek met Nutella (zie foto's). Hieromheen verdeel je het overige pannenkoekenbeslag. Leg hier de andere dunne pannenkoek op en verwarm nog even mee zodat het beslag dat de Nutella omringt ook stolt.
 • Serveer de gevulde pannenkoek met Nutella met vers fruit en garneer met een beetje poedersuiker.

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Nutella, lees mijn disclaimer.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept