Crisp tart-cake – met een twist

Via Instagram werd mij laatst gevraagd of ik op de blog iets wilde doen met Crisp tart. Een Zuid-Afrikaans lekkernij. Leek me leuk, alleen paasde ik hem toch weer door naar Joor (ja dat rijmt ;)), want zij heeft een vriendin die in Zuid-Afrika woont! Het resultaat is een crisp tart-cake met een twist, super lekker met karamel én Oreokoekjes!

Crisp tart-cake

‘Of ik helemaal gek was geworden,’ dat is wat mijn vriendin tegen me zei toen ik haar vroeg om het recept voor Zuid-Afrikaanse crisp tart. Ze is bleek niet helemaal fan te zijn van de originele crisp tart.

Crisp tart wordt in Zuid-Afrika gegeten als lekkernij en als toetje en wordt ook weleens – meestal door mensen die er geen fan van zijn – ‘de luie versie van tiramisu’ genoemd. Het bestaat namelijk uit laagjes kokoskoekjes met slagroom, karamel en crispchocolade. Die laatste moet je maar eens opzoeken, dat ziet er heel raar en grappig uit. Crispchocolade smaakt een beetje naar After Eight, maar ziet er heel anders uit.

Crisp tart-cake

Ik besloot een afgeleide te maken van de originele crisp tart. Met een twist dus! Wel de smaken, maar een iets andere bereidingswijze. Het resultaat is een superlekkere crisp tart-cake met een lichte kokossmaak. Ik gebruikte er ook Oreokoekjes met muntsmaak bij, en lekkere karamel. Het resultaat is Super makkelijk en snel!

Klik hier voor meer cake recepten.

Crisp tart-cake

Crips tart cake

15 minuten
+ 50 minuten
1 cake

Ingrediënten

 • 250 gram boter kamertemperatuur
 • 250 gram suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 4 eieren
 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • 75 ml kokosmelk uit een pakje of blikje
 • 125 ml slagroom
 • 2 eetlepels poedersuiker
 • 1 pakje Oreokoekjes met muntsmaak
 • karamelspread of dulce de leche
 • verse munt voor de garnering

Extra nodig: keukenmachine, cakevorm van 24 cm

  Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet ‘m in met boter.
  • Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker luchtig en voeg vervolgens een voor een de eieren toe. Wacht steeds tot het vorige ei helemaal is opgenomen.
  • Zet de mixer – als je die gebruikt – zacht en voeg het bakmeel en 60ml kokosmelk toe. Klop het beslag totdat het een geheel is. Schenk dan het beslag in de cakevorm en bak in 45-50 minuten totdat de cake goudbruin en gaar is.
  • Laat de cake kort afkoelen in de vorm en stort ‘m dan op een rooster. Laat helemaal afkoelen.
  • Klop voor het serveren de slagroom lobbig met de poedersuiker en roer er daarna de overige kokosmelk doorheen.
  • Breek de helft van de Oreokoekjes in kleine stukjes en mix door de slagroom. Snijd vervolgens de cake op de helft doormidden en lepel daar de helft van de slagroom op. Doe de bovenkant van de cake weer op de cake en lepel hier de rest van de slagroom op.
  • Garneer de cake met de overige Oreokoekjes, karamelspread en verse munt.
  Pin dit recept
  Afdrukken

  Crisp tart-cake


  Brenda Hoff
  Brenda Hoff
  Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
  1 comment
  1. Hoi Brenda. Wat een leuke cake! Ik wil deze vandaag gaan maken maar ben even benieuwd hoe je deze het beste kunt bewaren. Helemaal inpakken wordt een beetje lastig?! ? Hoor het graag! ?

  Geef een reactie

  Misschien vind je dit ook leuk