Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Foodfoto’s #33 | Eerst hapjes, sneeuw en lente

Wat heb ik een fijne weken achter de rug. Jill is begonnen met het eten van de eerste hapjes, we genoten van sneeuw maar ook van de lentezon de afgelopen dagen. Je zult zien dat er weinig snoep- en snaaifoto’s bij de foodfoto’s te vinden zijn. Ik ben namelijk nog steeds back to normal :) Kijk snel mee!

Foodfoto’s overzicht

Kijk mij eens blij zijn met mijn nieuwe staafmixer!! Rustig aan begint Jill aan haar eerste hapjes, een staafmixer is daarbij wat mij betreft onmisbaar. Like2Cook gaf mij een staafmixer van Bamix als kraamcadeau. Deze gaat super goed gebruikt worden. Fem vond mijn hapjes namelijk zo lekker dat ze geen hapjes uit een potje wilde eten.

Kijk zo schattig! <3 Mijn assistentes bij het maken van foodfoto’s!

Dit is een snelle snapshot tijdens het avondeten. Ik testte een pastasaus in de slowcooker, en dit was toch lekker! De lekkerste homemade pastasaus ever wat mij betreft. Wel jammer dat ik niet meer wist wat ik precies allemaal in de slowcooker had gestopt… Deze gaat binnenkort dus op herhaling.

Tegenwoordig werk ik regelmatig buiten de deur. Als ik een ‘laptopdag’ heb vind ik het heel fijn om even niet thuis te zijn, zo werk ik regelmatig een paar uurtjes in de bibliotheek. Deze keer ging ik een dagje op pad met Cindy, we werkten bij IJgenwijs in het Streekbos.

En daar hoort een lekkere lunch bij natuurlijk. Deze combi van serranoham met geitenkaas en gesuikerde pecannoten was super lekker.

Wauw, deze foto lijkt eeuwen geleden! Omdat er sneeuw lag leek het mij een goed idee om de meiden lopend (en sleeënd) naar oma te brengen. Dat was een eenmalige actie, want een wagen duwen en een slee trekken bleek iets te veel van het goede. Positief bekeken: ik had al gesport voor mijn werkdag begon ;)

Samen met Fem ging ik aan de slag met de nieuwe bakmixen van Leev en Pauline. Samen hebben zij gezondere bakmixen voor cakes ontwikkeld, deze zijn nu verkrijgbaar bij Albert Heijn. Van het banana bread maakten wij muffins (Fem wilde per se kleine cakejes maken..), en als extraatje deden we er blauwe bessen in. Een lekkere verantwoorde cake.

Kaiser! Tip voor iedereen die deze week niet op wintersport is: maak zelf kaiserschmarren! Met dit recept succes gegarandeerd.

En ik ging ook aan de slag met loempia’s. Nog altijd maak ik dit recept, het blijven de lekkerste loempia’s. Tip: ik maak een grote batch en vries ze in.

Bij vrienden gingen we aan de pizzarette. De kids lagen op bed en de papa’s en mama’s konden lekker eten en borrelen.

Valt het jullie op dat er minder ‘lekkers’ in mijn weekoverzicht zit? Net als heel Nederland begon ik begin januari ook met gezonder eten. De zwangerschapskilo’s moeten er af ;)

Ik had met vriendinnen afgesproken te gaan lunchen en borrelen. Ik had mij voorgenomen er lekker van te genieten en mocht alles kiezen waar ik trek in had. Belandden we in een vegan lunchroom, waar zo’n beetje alles gezond was…! Het werd dus een gezonde salade met rode biet, linzen en quinoa.

Ik was een dagje on the road voor afspraken. Omdat ik tijdens etenstijd nog op de weg zou zijn nam ik restjes hartige taart mee als avondeten. Als ik dat niet had gedaan was ik zeker bij de gele M langs de weg beland ;)

In mijn eentje rustig ontbijten als de meiden nog slapen. Ik kan daar zo van genieten. Helaas gebeurt het de laatste tijd niet zo vaak, Jill is vroeg wakker.. En als Jill een keer langer slaapt dan zal je net zien dat Fem vroeg wakker is.

De slowcooker wordt goed gebruikt. De eerste recepten verschijnen nu op mijn blog, zoals de witlof uit de slowcooker. Dit gerecht dat je hierboven op de foto ziet is de pindakip van Ashley, ik snap wel waarom het zo’n topper is! Lekker!

Afgelopen dagen lijkt het wel voorjaar, zo fijn! Zondag gingen we lekker op pad naar de Klimduin in Schoorl. De warme choco met slagroom op het terras smaakte me goed.

En nog een keertje koken van mijn blog. Deze keer de kip-cajun wraps. Blijft een topper!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Tessa Berg 19 februari 2019 om 09:55

    Wat ziet dat er allemaal goed uit zeg! Super leuk en heerlijk genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *