Ga naar de inhoud

Kaiserschmarren

Kaiserschmarren is een heerlijk Oostenrijks gerecht. Ben jij ook gek op pannenkoeken? Kies dan voor deze lekkere variant met rozijnen.
20 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

porties
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Week de rozijnen in sinaasappelsap. Scheid de eieren. Klop de eiwitten stijf.
2
Stap 2
Klop de eidooiers los met 4 eetlepels suiker en een snufje zout. Klop om en om de melk en het zelfrijzend bakmeel door de eidooiers. Spatel de rozijnen en stijve eiwitten erdoor.
3
Stap 3
Schep een deel van het beslag in een koekenpan. Keer de dikke pannenkoek om als de onderkant goudgeel wordt. Trek het deeg met 2 vorken in grove stukken. Bak dit nog even door.
4
Stap 4
Bestuif de overheerlijke kaiserschmarren met poedersuiker en serveer het met appelmoes.
5
Stap 5

Tenslotte: Doe je ogen dicht en waan je in Oostenrijk, buiten op terras, in het zonnetje, genietend van je bordje kaiserschmarren!

Kaiserschmarren

De wintersportfanaten zullen meteen weten wat dit is. Namelijk KAISERSCHMARREN!
Kaiserschmarren is een heerlijk Oostenrijks gerecht. Tijdens de wintersport in Oostenrijk eet ik dit een paar keer per week als lunch.

Het is een soort pannenkoekendeeg met krenten. Aangezien ik dol ben op pannenkoeken, viel de kaiserschmarren direct bij mij in de smaak.
Op de wintersportoorden waar ik kom wordt er meestal  appelmoes bij geserveerd, maar je ziet het ook vaak met abrikozen- of pruimencompote.

Heb je dit nog nooit gegeten en ben je dol op pannenkoeken?
Maak dan de volgende keer deze heerlijke kaiserschmarren in plaats van pannenkoeken!

Het deeg van kaiserschmarren heeft bijna dezelfde ingrediënten als pannenkoeken. Het verschil maken de eiwitten die apart geklopt worden. Dit wordt later door het beslag gevouwen. Hierdoor ontstaat een luchtig beslag.

Het beslag bak je als een dikke pannenkoek. Nadat je de pannenkoek hebt omgedraaid trek je met twee vorken of houten spatels het deeg uit elkaar. Zodat er stukken kaiserschmarren ontstaan.

Dit recept gaf een collega een aan me omdat ik kaiserschmarren zo lekker vind.
Sindsdien staat kaisersschmarren ook iedere winter bij ons in Nederland op tafel.

Kaiserschmarren smaakt heerlijk boven op een berg na een ochtend skiën.
Maar dit recept smaakt wat mij betreft nóg lekkerder!
Dus, maak het snel! Allemaal aan de kaiserschmarren!

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op