Rijst, met kip en een sausje. Dat is altijd goed. Deze eenpansgerecht met rijst en kip bevat dit allemaal, echter wordt het in 1 pan bereid. Super handig!
Eenpansgerecht met rijst en kip
Tomaten en pasta is een combinatie die we vaak eten, tomaten en rijst echter niet. Maar ook dat is een aanrader, dat bewijst dit makkelijke gerecht. Een rijstgerecht met lekker veel groente.
Nadat je de ingrediënten in de pan hebt gestopt heb je er geen omkijken meer naar. Door het toevoegen van de tomatenblokjes, waar de rijst ook in wordt gekookt, heb je verder geen sausje of dergelijke meer nodig.
Eenpansgerecht met rijst en kip
10 minuten
+ 20 minuten
4 personen
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram kipfilet in blokjes
- 1 courgette in blokjes
- 3 paprika’s in blokjes
- 1 laurierblad
- 1 takje tijm
- ½ theelepel gedroogde oregano
- 2 blikken van 400 gram tomatenblokjes
- 400 ml water
- 400 gram zilvervliesrijst
Bereiding
- Verwarm olie in een pan. Bak de ui samen met de knoflook even aan. Voeg de blokjes kip toe en bak dit ook even mee.
- Voeg hierna de overige ingrediënten allemaal toe en roer dit door. Breng aan de kook. Laat het op laag vuur 20 minuten pruttelen tot de rijst gaar is.
- Laat de pan hierna 5 minuten staan met de deksel er op. Roer door met en vork en serveer het hierna direct.
