Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Eenpansgerecht met rijst en kip

Rijst, met kip en een sausje. Dat is altijd goed. Deze eenpansgerecht met rijst en kip bevat dit allemaal, echter wordt het in 1 pan bereid. Super handig!

Eenpansgerecht met rijst en kip

Tomaten en pasta is een combinatie die we vaak eten, tomaten en rijst echter niet. Maar ook dat is een aanrader, dat bewijst dit makkelijke gerecht. Een rijstgerecht met lekker veel groente.

Nadat je de ingrediënten in de pan hebt gestopt heb je er geen omkijken meer naar. Door het toevoegen van de tomatenblokjes, waar de rijst ook in wordt gekookt, heb je verder geen sausje of dergelijke meer nodig.

Eenpansgerecht: rijst met kip

Eenpansgerecht met rijst en kip

10 minuten
+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram kipfilet in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 3 paprika’s in blokjes
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • 2 blikken van 400 gram tomatenblokjes
  • 400 ml water
  • 400 gram zilvervliesrijst

Bereiding

  • Verwarm olie in een pan. Bak de ui samen met de knoflook even aan. Voeg de blokjes kip toe en bak dit ook even mee.
  • Voeg hierna de overige ingrediënten allemaal toe en roer dit door. Breng aan de kook. Laat het op laag vuur 20 minuten pruttelen tot de rijst gaar is.
  • Laat de pan hierna 5 minuten staan met de deksel er op. Roer door met en vork en serveer het hierna direct.

Eenpansgerecht: rijst met kip

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Danique 20 februari 2019 om 10:46

    Hoi Brenda, dit recept ziet er superlekker uit! Hoeveel gram rijst gebruik je hiervoor?

  2. Janelle 11 maart 2019 om 13:41

    Staat in het recept. 400 gram

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept