Ga naar de inhoud

Gevulde Mexicaanse paprika’s

Door Joor – Eigenlijk ben ik niet zo’n fan van paprika’s. Ik moet er echt soms aan denken om paprika’s in mijn maaltijden te verwerken. Gelukkig heb ik inmiddels ontdekt dat ik paprika’s het lekkerst vind als ze zijn geroosterd in de oven. Dus dat is ook wat ik bij...
35 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Gevulde Mexicaanse paprika’s

Door Joor – Eigenlijk ben ik niet zo’n fan van paprika’s. Ik moet er echt soms aan denken om paprika’s in mijn maaltijden te verwerken. Gelukkig heb ik inmiddels ontdekt dat ik paprika’s het lekkerst vind als ze zijn geroosterd in de oven. Dus dat is ook wat ik bij deze gevulde Mexicaanse paprika’s gedaan heb.

Gevulde Mexicaanse paprika’s

Gevulde paprika’s hebben iets sjieks, vind je niet? Qua vulling kun je natuurljk heel veel kanten op. Deze keer ging ik voor een Mexicaanse mix van bonen, erwten, komijn en tomaat. De zoute fetakaas en platte peterselie maken dit Mexicaanse feestje helemaal af!

Gevulde Mexicaanse paprika’s

Gevulde Mexicaanse paprika’s

 

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gevulde mexicaanse paprika’s

Voorbereiding: 35 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm een grote kookpan of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook totdat de ui glazig is.
3
Stap 3
Voeg de komijnpoeder toe en roer goed door. Voeg dan de tomatenpuree toe aan de pan. Zet het vuur lager en roer met een pollepel de tomatenpuree minimaal 1 minuut door de pan. Op deze manier wordt de puree iets minder bitter.
4
Stap 4
Voeg de gehakte tomaten toe. Vul het blik met water en giet het water bij de tomaten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de rijst toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur zacht. Kook de rijst in 10 minuten gaar. Giet niet af!
5
Stap 5
Snijd in de tussentijd de paprika’s in tweeën en verwijder de zaadlijsten. Verwijder ook de steel (voor de foto is de steel eraan gelaten). Vet de snijkanten van de paprika in met een klein beetje olie. Leg de paprikahelften op de bakplaat.
6
Stap 6
Giet de mais en bonen af en doe ze samen met de diepvrieserwten bij de rijst als de rijst gaar is. Warm goed door totdat de bonen en erwten warm zijn. Breng de rijst op smaak met peper en zout.
7
Stap 7
Schep de rijstmix in de paprikahelften en schuif de bakplaat 5-10 minuten in de oven.
8
Stap 8
Serveer de paprika’s met feta en platte peterselie.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op