Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Gevulde Mexicaanse paprika’s

Door Joor – Eigenlijk ben ik niet zo’n fan van paprika’s. Ik moet er echt soms aan denken om paprika’s in mijn maaltijden te verwerken. Gelukkig heb ik inmiddels ontdekt dat ik paprika’s het lekkerst vind als ze zijn geroosterd in de oven. Dus dat is ook wat ik bij deze gevulde Mexicaanse paprika’s gedaan heb.

Gevulde Mexicaanse paprika’s

Gevulde paprika’s hebben iets sjieks, vind je niet? Qua vulling kun je natuurljk heel veel kanten op. Deze keer ging ik voor een Mexicaanse mix van bonen, erwten, komijn en tomaat. De zoute fetakaas en platte peterselie maken dit Mexicaanse feestje helemaal af!

Gevulde Mexicaanse paprika’s

Gevulde Mexicaanse paprika’s

35 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 gram rijst
  • 1 blik mais 150 gram
  • 200 gram diepvrieserwtjes
  • 1 blik gemengde bonen 160 gram
  • 4 paprika’s
  • 100 gram feta
  • 1 bakje platte peterselie
  • olijfolie om in te bakken
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm een grote kookpan of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook totdat de ui glazig is.
  • Voeg de komijnpoeder toe en roer goed door. Voeg dan de tomatenpuree toe aan de pan. Zet het vuur lager en roer met een pollepel de tomatenpuree minimaal 1 minuut door de pan. Op deze manier wordt de puree iets minder bitter.
  • Voeg de gehakte tomaten toe. Vul het blik met water en giet het water bij de tomaten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de rijst toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur zacht. Kook de rijst in 10 minuten gaar. Giet niet af!
  • Snijd in de tussentijd de paprika’s in tweeën en verwijder de zaadlijsten. Verwijder ook de steel (voor de foto is de steel eraan gelaten). Vet de snijkanten van de paprika in met een klein beetje olie. Leg de paprikahelften op de bakplaat.
  • Giet de mais en bonen af en doe ze samen met de diepvrieserwten bij de rijst als de rijst gaar is. Warm goed door totdat de bonen en erwten warm zijn. Breng de rijst op smaak met peper en zout.
  • Schep de rijstmix in de paprikahelften en schuif de bakplaat 5-10 minuten in de oven.
  • Serveer de paprika’s met feta en platte peterselie.

Gevulde Mexicaanse paprika’s

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept