Ga naar de inhoud

Quesadilla’s met paprika en tomatensalsa

Jullie zijn inmiddels gewend dat we op zondag een recept voor comfortfood delen. Een typisch zondags maaltje. Vandaag is daarop geen uitzondering. Wat wel een uitzondering is, is dat het snackrecept deze keer veel groenten bevat. Lees snel verder zodat je aan de slag kunt met deze quesadilla’s met paprika...
25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Quesadilla’s met paprika en tomatensalsa

Jullie zijn inmiddels gewend dat we op zondag een recept voor comfortfood delen. Een typisch zondags maaltje. Vandaag is daarop geen uitzondering. Wat wel een uitzondering is, is dat het snackrecept deze keer veel groenten bevat. Lees snel verder zodat je aan de slag kunt met deze quesadilla’s met paprika en tomatensalsa.

quesadilla’s met paprika en tomatensalsa

Quesadilla’s met paprika en tomatensalsa

Door Joor – Comfortfood zelf thuis maken kan in een fluitje van een cent. Dat bewijzen deze makkelijke quesadilla’s die je in een handomdraai op tafel hebt staan. Ik maak vaak quesedilla’s als ik zin heb in echt comfordfood, dat toch ook nog een klein beetje gezond is. Tussen een quesadilla kun je namelijk veel groenten kwijt. Ook maak ik er een lekkere salsa van tomaat bij, extra vitaminen dus 🙂

De vegetarische quesadilla’s serveer ik met de lichtpittige, koude salsa van tomaat en ui en met crunchy tortillachips en avocado. Superlekker!

En wat nog beter is? Quesadilla’s mag je lekker met de handen eten. Beter wordt het toch niet?

quesadilla’s met paprika en tomatensalsa

quesadilla’s met paprika en tomatensalsa

Ingrediënten

personen

Voor de salsa

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze quesadilla’s met paprika en tomatensalsa

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Maak als eerste de salsa, dan kunnen de smaken intrekken. Snijd hiervoor de tomaten in stukjes en snipper de rode uien. Snijd de koriander of peterselie klein. Meng tomaten, uien en groene kruiden in een kom en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Zet weg tot het gebruik.
2
Stap 2
Verwarm een grote koekenpan (of twee koekenpannen als je extra snel wil zijn).
3
Stap 3
Snijd de avocado’s in reepjes, de paprika’s in kleine stukjes en de lente ui ringen. Laat de mais uitlekken.
4
Stap 4
Leg vier tortilla’s naast elkaar op je werkbank. Verdeel de helft van de kaas over de 4 tortilla’s. Verdeel de paprikastukjes, de maiskorrels en de lente ui over de 4 tortilla’s. Verdeel de kaas die overblijft weer over de groenten. Leg dan de overige 4 tortilla’s op de groente-kaasmix.
5
Stap 5
Leg een voor een de dubbele tortilla’s in de droge koekenpan en bak 3-4 minuten per kant. Gebruik een bord om de tortilla’s om te draaien. Bak vervolgens ook de andere kant.
6
Stap 6
Serveer de warme quesadilla’s met de salsa, de stukken avocado en crème fraîche en tortillachips. Ook lekker met een beetje limoensap.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op