Quesadilla’s met paprika en tomatensalsa

Jullie zijn inmiddels gewend dat we op zondag een recept voor comfortfood delen. Een typisch zondags maaltje. Vandaag is daarop geen uitzondering. Wat wel een uitzondering is, is dat het snackrecept deze keer veel groenten bevat. Lees snel verder zodat je aan de slag kunt met deze quesadilla’s met paprika en tomatensalsa.

quesadilla’s met paprika en tomatensalsa

Quesadilla’s met paprika en tomatensalsa

Door Joor – Comfortfood zelf thuis maken kan in een fluitje van een cent. Dat bewijzen deze makkelijke quesadilla’s die je in een handomdraai op tafel hebt staan. Ik maak vaak quesedilla’s als ik zin heb in echt comfordfood, dat toch ook nog een klein beetje gezond is. Tussen een quesadilla kun je namelijk veel groenten kwijt. Ook maak ik er een lekkere salsa van tomaat bij, extra vitaminen dus :)

De vegetarische quesadilla’s serveer ik met de lichtpittige, koude salsa van tomaat en ui en met crunchy tortillachips en avocado. Superlekker!

En wat nog beter is? Quesadilla’s mag je lekker met de handen eten. Beter wordt het toch niet?

quesadilla’s met paprika en tomatensalsa

Makkelijke quesadilla’s met paprika en tomatensalsa

25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 8 tortilla’s medium formaat
  • 2 rode paprika’s
  • 4 stengels lente ui
  • 1 groot blik mais
  • 200 gram geraspte oude kaas
  • 2 avocado’s
  • crème fraîche
  • tortillachips

Voor de salsa

  • 6 tomaten
  • 2 rode uien
  • 1 bakje koriander of platte peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  • Maak als eerste de salsa, dan kunnen de smaken intrekken. Snijd hiervoor de tomaten in stukjes en snipper de rode uien. Snijd de koriander of peterselie klein. Meng tomaten, uien en groene kruiden in een kom en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Zet weg tot het gebruik.
  • Verwarm een grote koekenpan (of twee koekenpannen als je extra snel wil zijn).
  • Snijd de avocado’s in reepjes, de paprika’s in kleine stukjes en de lente ui ringen. Laat de mais uitlekken.
  • Leg vier tortilla’s naast elkaar op je werkbank. Verdeel de helft van de kaas over de 4 tortilla’s. Verdeel de paprikastukjes, de maiskorrels en de lente ui over de 4 tortilla’s. Verdeel de kaas die overblijft weer over de groenten. Leg dan de overige 4 tortilla’s op de groente-kaasmix.
  • Leg een voor een de dubbele tortilla’s in de droge koekenpan en bak 3-4 minuten per kant. Gebruik een bord om de tortilla’s om te draaien. Bak vervolgens ook de andere kant.
  • Serveer de warme quesadilla’s met de salsa, de stukken avocado en crème fraîche en tortillachips. Ook lekker met een beetje limoensap.
Pin dit recept
Afdrukken

quesadilla’s met paprika en tomatensalsa


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk