Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Aardappel met crème fraîche en spek

Dit lekkere hapje van aardappel met crème fraîche en spek is een topper. Lekker als voorgerecht, amuse, of als onderdeel van een hapjesbuffet. En als je grote trek hebt kun je natuurlijk ook gaan voor een grotere aardappel.

Aardappel met crème fraîche en spek

Dit aardappelhapje is super snel klaar, gemakkelijk op te eten en laten we niet vergeten dat het ook heel erg lekker is. Warme zachte aardappel met een beet-gare sugar snap, krokante zoute spek en romige crème fraîche.

Klik hier voor een overzicht met meer lekkere hapjes.

Aardappel met creme fraiche en spek

Aardappel met crème fraîche en spek

5 minuten
+ 25 minuten
8 hapjes

Ingrediënten

  • 8 roseval aardappeltjes
  • 4 theelepels crème fraîche
  • 2 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 8 sugar snaps
  • snuf peper

Bereiding

  • Was de aardappeltjes goed schoon. Verwarm de combi-stoomoven op 200 graden met stand 2 vocht. Bak/stoom de aardappeltjes hier 20 minuten in zodat ze mooi gaar zijn. (of gebruik de normale ovenstand)
  • Stoom hierna de suger snaps 6 minuten op 100 graden, of kook ze in ruim water beetgaar.
  • Verwarm een koekenpan op het vuur, bak hier de plakjes spek (zonder boter of olie) aan beide kanten in aan zodat de spek mooi krokant wordt.
  • Roer de crème fraîche los.
  • Druk de aardappeltjes met een vork in, zodat ze een beetje uit elkaar vallen. Leg deze op de bordjes en verdeel hier de crème fraîche over. Leg er een stukje gebakken spek en een suger snap bij en bestrooi tot slot met peper.

Aardappel met creme fraiche en spek

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

  1. Willemijn 26 maart 2019 om 12:50

    Jammer, het recept is alleen voor een stoomoven

  2. Helma 26 maart 2019 om 13:07

    Lijkt me ook heerlijk in een vegetarische variant met een beetje groene pesto en een vers zongedroogd tomaatje en evt geroosterde pijnboompitten.

  3. wendy 25 november 2019 om 17:15

    hoi Brenda,
    Denk je dat de aardappelen van te voren klaar te maken zijn om ze bv de volgende dag op te warmen? Dit omdat ik een buffet voor 50 pers ga maken.

    groet, Wendy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept