Loempia bakjes uit de oven

Ik ben gek op hapjes als deze. Snel en simpel om te maken, en het is weer eens wat anders dan de standaard loempia (die natuurlijk ook erg lekker is). Deze loempia bakjes maak je heel gemakkelijk van filodeeg. Lekker als borrelhapje, of gerechtje bij het buffet.

Loempia bakjes uit de oven

Van de vellen filodeeg vorm ik doormiddel van een muffinvorm een bakje. Door dit in de oven te bakken wordt het deeg goudbruin en krokant. En hierna kun je het vullen met wat je maar wilt.

Ik heb in dit geval voor een vulling gekozen waar ik ook een loempia mee vul. Groente met een beetje knoflook en ketjap en omeletreepjes. Maar natuurlijk kun je hier ook lekker mee variëren.Voeg bijvoorbeeld eens vis of vlees toe aan het mengsel.

Ga je toch voor een echte loempia? Check dan dit recept, dit zijn al jaren onze favoriete loempia’s.

Loempia bakjes

 

Loempia bakjes

35 minuten
10 stuks

Ingrediënten

 • 10 vellen filodeeg ontdooid
 • 1 ei
 • 120 gram soepgroenten
 • 1 teentje knoflook
 • 50 gram taugé
 • 1 eetlepel zoete ketjap
 • olijfolie om te bakken en bestrijken
 • zout en peper

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvorm in met olie.
 • Halveer de vellen filodeeg. Drappeer de filodeeg in de muffinvorm. Gebruik per vormpje twee laagjes deeg zodat je een stevig bakje krijgt. Verwarm de loempia bakjes 30 minuten in de oven, tot het filodeeg krokant en goudbruin is.
 • Verwarm olijfolie in een koekenpan. Roer het ei los, voeg een eetlepel water toe en bak hier een omeletje van. Laat de omelet afkoelen en snijd in reepjes.
 • Bak de groenten samen met de knoflook in olijfolie aan, laat dit een paar minuten bakken. Doe hierna de taugé en omeletreepjes er bij. Breng op smaak met zout, peper en ketjap en bak dit alles even mee.
 • Verdeel het groentemengsel in de gebakken bakjes van filodeeg. Serveer de loempiabakjes met sweet chili sauce.
| Afdrukken

Loempia bakjes


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk