Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pre-order actie: ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 Makkelijk & Snel agenda 2022!


Pre-order actie:
ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Mexicaanse gevulde paprika’s

Vandaag deel ik een toppertje van een makkelijke maaltijd met jullie. En ik durf al wel te verklappen dat deze Mexicaanse gevulde paprika’s ook in de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2020 zijn opgenomen ;)

Toen Joor aan de slag ging met deze gevulde Mexicaanse paprika’s had ik de verwachting dat het iets met nacho’s zou zijn. Ik zag het plaatje al helemaal voor me. Maar het werd een (gezonder) en kruidige rijstmengsel met bonen, erwten, komijn en tomaat.

Heel lekker, maar na de publicatie van het recept had ik de hele week trek in nacho’s. En dus ging ik aan de slag met mijn eigen recept voor Mexicaanse gevulde paprika’s. Met gehakt en nacho’s. En bij deze deel ik dit recept met jullie!

Mexicaanse gevulde paprika's

Ik ben gek op eigenlijk alles met nacho’s. Bij de borrel geniet ik er van met crème fraîche en sweet chilisaus om in te dippen, of guacamole natuurlijk. Maar bij de maaltijd doen nacho’s het wat mij betreft ook altijd goed. Chips als avondeten, wie wil dat nou niet?!

Nachoschotel met gehakt uit de oven is mijn favoriet, maar een salade met nacho’s is ook altijd goed. Zeker in de zomer. De nacho’s zorgen in dat geval voor het krokantje of de crunch in de salade.

Deze Mexicaanse gevulde paprika’s zijn eigenlijk mini nachoschotels. 1-persoonsporties die super leuk zijn om te serveren.

Mexicaanse gevulde paprika’s

Mijn versie van de Mexicaanse gevulde paprika’s is simpel. Het bevat een gehaktmengsel met ui en Mexicaanse kruiden. Dit top ik af met een handje nacho’s en geraspte kaas. Dit alles gaat de oven in, 15 minuutjes op 180 graden.

Als de gevulde paprika’s uit de oven komen maken we ze nog lekkerder met extra toppings. Ik voeg een paar blokjes avocado toe, en een lik crème fraîche. Het resultaat zijn super lekkere Mexicaans gevulde paprika’s met een gehaktmengsel en nacho’s.

Mini nachoschotels die super leuk en lekker zijn om te serveren.

Mexicaanse gevulde paprika's

Mexicaanse gevulde paprika

25 minuten
+ 15 minuten
8 stuks

Ingrediënten

  • 4 paprika’s
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 350 gram rundergehakt
  • 2 theelepels Mexicaanse kruiden of genoeg voor 350 gram vlees
  • 125 gram geraspte kaas
  • 4 handjes nacho’s
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 avocado in blokjes
  • crème fraîche voor erbij

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook. Doe hierna het gehakt met de kruiden er bij en bak dit rul.
  • Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  • Vul de gehalveerde paprika’s met het gehaktmengsel. Bestrooi met de helft van de kaas en beleg met nacho’s. Bestrooi dit met de rest van de kaas. Verwarm de gevulde paprika’s 15 minuten in de oven.
  • Serveer de gevulde paprika’s met blokjes avocado en een lik crème fraîche.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept