Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Mexicaanse gevulde paprika’s

Vandaag deel ik een toppertje van een makkelijke maaltijd met jullie. En ik durf al wel te verklappen dat deze Mexicaanse gevulde paprika’s ook in de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2020 zijn opgenomen ;)

Toen Joor aan de slag ging met deze gevulde Mexicaanse paprika’s had ik de verwachting dat het iets met nacho’s zou zijn. Ik zag het plaatje al helemaal voor me. Maar het werd een (gezonder) en kruidige rijstmengsel met bonen, erwten, komijn en tomaat.

Na de publicatie van het recept had ik de hele week trek in nacho’s. En dus ging ik aan de slag met mijn eigen recept voor Mexicaanse gevulde paprika’s. Met gehakt en nacho’s.

Mexicaanse gevulde paprika's

Mexicaanse gevulde paprika’s

Mijn versie van de Mexicaanse gevulde paprika’s is simpel. Het bevat een gehaktmengsel met ui en Mexicaanse kruiden. Dit top ik af met een handje nacho’s en geraspte kaas. Als de gevulde paprika’s uit de oven komen voeg ik een paar blokjes avocado toe, en een lik crème fraiche.

Mexicaanse gevulde paprika's

Mexicaanse gevulde paprika

25 minuten
+ 15 minuten
8 stuks

Ingrediënten

 • 4 paprika’s
 • 1 ui gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook geperst
 • 350 gram rundergehakt
 • 2 theelepels Mexicaanse kruiden of genoeg voor 350 gram vlees
 • 125 gram geraspte kaas
 • 4 handjes nacho’s
 • olijfolie om in te bakken
 • 1 avocado in blokjes
 • crème fraîche voor erbij

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook. Doe hierna het gehakt met de kruiden er bij en bak dit rul.
 • Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
 • Vul de gehalveerde paprika’s met het gehaktmengsel. Bestrooi met de helft van de kaas en beleg met nacho’s. Bestrooi dit met de rest van de kaas. Verwarm de gevulde paprika’s 15 minuten in de oven.
 • Serveer de gevulde paprika’s met blokjes avocado en een lik crème fraîche.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept
Makkelijk & Snel

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een heerlijk recept uit mijn nieuwste kookboek Makkelijk & Snel helemaal gratis!