Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pindakaastaart met monchou

Soms heb je iets in je hoofd, en dan wil je het. Meteen! Dat had ik met deze pindakaastaart met MonChou. Dus ging ik een vrije middag tussen de bedrijven door (lees als de baby slaapt) meteen aan de slag. En het resultaat was mega lekker.

Als er één taart is die het op alle verjaardagen goed doet bij onze families is het wel de MonChoutaart. Dat is altijd de taart die als eerste op is. De versie met aardbeien blijft onze favoriet. Maar de stroopwafeltaart deed het op mijn verjaardag ook super. En afgelopen jaar stal de taart met kruidnoten en sinaasappel de show op Joost zijn verjaardag. Tijd voor een nieuwe variant. Met pindakaas.

Pindakaastaart met MonChou

Pindakaastaart met MonChou

Want ik ben gek op pindakaas. Ik kan het de hele dag door eten. Niet alleen op een boterham of cracker. Ik ben zo iemand die ook een lepeltje pindakaas tussendoor kan eten. Al probeer ik daar nu mee te stoppen. Maar dat is lastig, want het is zo lekker.

Deze pindakaastaart met MonChou is perfect in balans. Niet te veel pindakaas, en ook niet te zoet. Het vleugje chocolade als topping past er perfect bij. En de toefjes pindakaas maken samen met de nootjes de monchoutaart af.

Pindakaastaart met MonChou

Pindakaastaart met monchou

30 minuten
+ 3 uur
10 -12 punten

Ingrediënten

 • 250 gram digestieve volkorenkoekjes
 • 100 gram boter
 • 200 gram MonChou
 • 240 ml ongeklopte slagroom
 • 200 gram pindakaas
 • 1 zakje klopfix
 • 100 gram witte basterdsuiker

Voor de topping:

 • 40 gram pure chocolade
 • handje ongezoute pinda’s
 • 1 eetlepel pindakaas

Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 cm

  Bereiding

  • Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
  • Smelt de boter in een pannetje. Verkruimel de koeken met een keukenmachine of staafmixer, of stop het in een stevige plasticzak en sla er op met deegroller of pan. Doe de boter er bij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met de achterkant van een lepel goed aan. Ze de springvorm weg in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
  • Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Roer of klop de MonChou met de basterdsuiker luchtig in een andere kom. Doe de pindakaas er bij en meng dit goed. Klop hierna de slagroom en het MonChoumengsel door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
  • Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, laat hem bijvoorbeeld een nachtje opstijven in de koelkast)
  • Smelt de chocolade au bain marie en hak de noten grof. Doe de pindakaas in een spuitzakje of plasticzak zodat je hiermee toefjes op de taart kunt spuiten.

  Pindakaastaart met MonChou

  Pindakaastaart met MonChou

  Deel dit bericht:

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on whatsapp
  Share on email
  Reacties

  3 Reacties

  1. Daniëlle 21 mei 2019 om 14:00

   Doe mij maar een stukje… ;) Hij ziet er heerlijk uit!

  2. Marije 30 augustus 2020 om 18:59

   Welke pindakaas heb je voor dit recept gebruik, “gewone” pindakaas of kan het ook met die 100% pindakaas?

   1. Brenda Hoff 4 september 2020 om 06:01

    Ik vind het fijner om ‘gewone’ pindakaas te gebruiken. Maar als je de 100% pindakaas lekkerder vindt kun je deze ook gebruiken

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Beoordeel recept