Ga naar de inhoud

Pindakaastaart met monchou

Soms heb je iets in je hoofd, en dan wil je het. Meteen! Dat had ik met deze pindakaastaart met MonChou. Dus ging ik een vrije middag tussen de bedrijven door (lees als de baby slaapt) meteen aan de slag. En het resultaat was mega lekker. Als er één taart...
30 minuten Voorbereidingstijd
3 uur Bereidingstijd
Delen op

Pindakaastaart met monchou

Soms heb je iets in je hoofd, en dan wil je het. Meteen! Dat had ik met deze pindakaastaart met MonChou. Dus ging ik een vrije middag tussen de bedrijven door (lees als de baby slaapt) meteen aan de slag. En het resultaat was mega lekker.

Als er één taart is die het op alle verjaardagen goed doet bij onze families is het wel de MonChoutaart. Dat is altijd de taart die als eerste op is. De versie met aardbeien blijft onze favoriet. Maar de stroopwafeltaart deed het op mijn verjaardag ook super. En afgelopen jaar stal de taart met kruidnoten en sinaasappel de show op Joost zijn verjaardag. Tijd voor een nieuwe variant. Met pindakaas.

Pindakaastaart met MonChou

Pindakaastaart met MonChou

Want ik ben gek op pindakaas. Ik kan het de hele dag door eten. Niet alleen op een boterham of cracker. Ik ben zo iemand die ook een lepeltje pindakaas tussendoor kan eten. Al probeer ik daar nu mee te stoppen. Maar dat is lastig, want het is zo lekker.

Deze pindakaastaart met MonChou is perfect in balans. Niet te veel pindakaas, en ook niet te zoet. Het vleugje chocolade als topping past er perfect bij. En de toefjes pindakaas maken samen met de nootjes de monchoutaart af.

Pindakaastaart met MonChou

Pindakaastaart met MonChou

Ingrediënten

-12 punten

Voor de topping:

Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 cm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pindakaastaart met monchou

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 3 uur
Stap 1
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
2
Stap 2
Smelt de boter in een pannetje. Verkruimel de koeken met een keukenmachine of staafmixer, of stop het in een stevige plasticzak en sla er op met deegroller of pan. Doe de boter er bij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met de achterkant van een lepel goed aan. Ze de springvorm weg in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
3
Stap 3
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Roer of klop de MonChou met de basterdsuiker luchtig in een andere kom. Doe de pindakaas er bij en meng dit goed. Klop hierna de slagroom en het MonChoumengsel door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
4
Stap 4
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, laat hem bijvoorbeeld een nachtje opstijven in de koelkast)
5
Stap 5
Smelt de chocolade au bain marie en hak de noten grof. Doe de pindakaas in een spuitzakje of plasticzak zodat je hiermee toefjes op de taart kunt spuiten.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Croissant traybake met aardbeien en room

3 reacties

Marije

Welke pindakaas heb je voor dit recept gebruik, “gewone” pindakaas of kan het ook met die 100% pindakaas?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ik vind het fijner om 'gewone' pindakaas te gebruiken. Maar als je de 100% pindakaas lekkerder vindt kun je deze ook gebruiken

Daniëlle

Doe mij maar een stukje... ;) Hij ziet er heerlijk uit!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op