Aardappel Anders met broccoli en worst

Aardappelen met een saus. Dat is Aardappel Anders. Met dit recept maak je de kaas-saus zelf. Deze homemade versie van Aardappel Anders met broccoli en worst is echt een aanrader!

Door mijn werk voor Brenda Kookt staat er bij ons regelmatig iets nieuws op tafel. Een uitprobeersel wat we nog niet eerder hebben gegeten. Vaak kan ik vooraf wel inschatten welke gezinsleden gecharmeerd gaan zijn van een gerecht. Zo wist ik dat deze Aardappel Anders schotel bij de Mr. in de smaak ging vallen. Aardappel Anders is namelijk zijn lievelingseten.

Ja, echt! Als ik hem vraag wat we gaan eten dan antwoord hij meestal Aardappel Anders. Op zijn verjaardag wil hij dat ook eten. De bacon-ui saus  met krieltjes, spek, kip en rode paprika is zijn favoriet. Dit recept is mijn homemade versie hiervan. Al ontkom ik zo 1 a 2 keer per jaar ook niet aan ‘een echte’ pot met saus.

Aardappel anders met broccoli en worst

Aardappel Anders met broccoli en worst

Ik vond het nu tijd voor een nieuwe homemade versie van het gerecht. Deze keer wilde ik meer groente aan de ovenschotel toevoegen. Ik ging voor broccoli met (alweer) rode paprika. In plaats van kip gebruik ik chipolata worstjes, deze gaar ik mee in de oven.

De saus maak je heel simpel van melk met bloem en boter. Een bouillonblokje en cayennepeper zorgen voor de smaak. En wat niet mag ontbreken: kaas!

 Aardappel Anders met broccoli en worst

Aardappel anders met broccoli

15 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 800 gram aardappelen
 • 2 broccoli‘s
 • 8 runder chipolata worstjes
 • 1 rode paprika
 • 125 gram champignons
 • 30 gram roomboter
 • 30 gram bloem
 • 300 ml melk
 • half blokje groentebouillon
 • 1/4 tl cayennepeper
 • 100 gram geraspte kaas
 • 2 eetlepels olijfolie
 • zout en peper

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Schil de aardappels en snijd ze in partjes. Kook de aardappeltjes 10 minuten voor. Kook in een andere de broccoliroosjes 5 minuten voor.
 • Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.
 • Smelt de boter in een pannetje. Doe hierna de bloem er bij en verwarm dit een paar minuutjes mee. Voeg hierna beetje bij beetje de melk toe, roer telkens goed door tot het is opgenomen. Verwarm dit nog 3 minuutjes op medium-vuur. Verkruimel het bouillonblokje en roer dit samen met de cayennepeper en 2/3 van de kaas door de saus.
 • Giet de aardappelen en broccoli af. Meng dit samen met de paprikablokjes en plakjes champignon door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en meng hier 2 eetlepels olie door. Verdeel dit over de bakplaat. Verdeel de worstjes ook over de plaat.
 • Verdeel de saus over de aardappels en groenten en bestrooi de schotel met de overgebleven geraspte kaas. Verwarm de schotel 20 tot 25 minuten in de oven.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
 1. Waar wordt de groentebouillon gebruikt in het recept? Staat wel bij de ingrediënten maar komt verder niet meer terug..

 2. Hi, klinkt heel lekker dus alle ingrediënten in huis gehaald maar kan ik dit recept (tot hey moment dat het de oven in gaat) ook een dag van tevoren maken? En dan dus pas de oven in doen?

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk