Vietnamese salade met garnalen

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inVietnamese salade met garnalen
Bewaren
Een salade in een ander jasje, een Vietnamees jasje. Deze Vietnamese salade met garnalen is lekker licht, en doet het heel goed als lichte maaltijd. Perfect voor een zomerse dag.
We zitten midden in de salade tijd. Zelf eet ik regelmatig een salade bij de lunch. Maar als makkelijke maaltijd is dit natuurlijk ook perfect. Tomaat, ei en honing-mosterddressing doen het bij mij altijd goed. Maar deze keer deed het net even anders, en heb ik deze ingrediënten juist niet gebruikt.
Vietnamese salade met garnalen
Deze Vietnamese salade is geïnspireerd op een Vietnamese springroll. Het is fris, en lekker licht. De dressing zorgt voor een heerlijke zoete smaak en de garnalen met knoflook geven juist extra pit.
En weet je wat helemaal fijn is. Deze salade staat binnen 15 minuten op tafel. Lekker snel dus!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze vietnamese salade met garnalen
Stap 1
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak hier de cocktailgarnalen met de geperste knoflook in aan.Stap 3
Snijd de komkommer in reepjes en de munt fijn.Stap 4
Meng in een kommetje de vissaus met rijstazijn, suiker.Stap 5
Laat de noedels afkoelen en roer de dressing erdoor.Stap 6
Verdeel de noedels over 4 kommetjes. Verdeel hierbij de reepjes wortel, komkommer en tauge samen met de gebakken garnalen. Halveer de limoenen en verdeel deze ook over de kommetjes.Stap 7
Top de salade af met fijngesneden munt en ringetjes lente-ui.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze vietnamese salade met garnalen
Stap 1
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak hier de cocktailgarnalen met de geperste knoflook in aan.Stap 3
Snijd de komkommer in reepjes en de munt fijn.Stap 4
Meng in een kommetje de vissaus met rijstazijn, suiker.Stap 5
Laat de noedels afkoelen en roer de dressing erdoor.Stap 6
Verdeel de noedels over 4 kommetjes. Verdeel hierbij de reepjes wortel, komkommer en tauge samen met de gebakken garnalen. Halveer de limoenen en verdeel deze ook over de kommetjes.Stap 7
Top de salade af met fijngesneden munt en ringetjes lente-ui.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in1 reacties
annemieke
Beste Brenda,maak vaak je recepten en volg je al vanaf het begin.Ben een hobbykok en er gaat nog vaak iets mis.v.b.Aspergetaart met zalm en ei.Voor twee personen een bakplaat gebruikt en alles gehalveerd.Na 40 min.met een blij gevoel uit de oven gehaald en op tafel gezet ,wijntje erbij en....asperges ingedroogd,net of ze niet geschild waren en dat waren ze wel!!Met lange tanden opgegeten,maar waar ging het mis!!! EEn trouwe volgster, Annemieke Hannema.