Frittata met courgette en ricotta

TGIF! Het weekend staat voor de deur. Door de korte werkweken ivm Hemelvaart en Pinksteren vliegen de weken voorbij. Vandaag delen we een frittata met courgette en ricotta, een lekker snel weekendrecept. Al kan dit recept natuurlijk ook prima op elke andere dag.

Door Joor – Ik ben gek op frittata’s. Zo’n omelet met vulling vind ik namelijk ideaal om restjes mee op te maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in een frittata stoppen. Standaardingrediënten zijn altijd eieren en meestal aardappelen, hoewel je die ook weg kunt laten.

Frittata met courgette en ricotta

Frittata met courgette en ricotta

Voor deze frittata met courgette heb ik de aardappelen erin gelaten. En ik maakte er deze keer een frittata met een wat Mediterraanse inslag van. Met oregano, knoflook, paprikapoeder en ricotta.

Het resultaat was een lekkere, zachte, kruidige frittata. Eet er een groene salade bij en je hebt een heerlijk hapje! Lekker als lunch of als makkelijke maaltijd.

Frittata met courgette en ricotta

Frittata met courgette en ricotta

40 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram voorgekookte krieltjes geschild of ongeschild
  • 2 courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 bakje peterselie
  • 8 eieren
  • 150 gram ricotta
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  • Snijd de krieltjes in kwarten. Snijd vervolgens de courgettes in ongeveer even grote stukken. Snijd de peterselie grof. Snipper dan de ui en snijd de knoflook klein.
  • Verwarm een hapjespan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit daarin de ui en knoflook ongeveer 2-3 minuten.
  • Klop de eieren los in een kom en klop er vervolgens de ricotta doorheen. Mix er ook de helft van de gesneden peterselie doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg dan de paprikapoeder en de oregano toe aan de hapjespan en roer even door. Voeg vervolgens de krieltjes en de courgettestukjes toe en roer even om.
  • Schep vervolgens de inhoud van de hapjespan in de kom met eieren en roer goed door. Voeg nog een klein beetje olie toe aan de gebruikte hapjespan en voeg dan de eiermix weer toe.
  • Zet het vuur lag, doe een deksel op de pan en bak de frittata zo’n 35-40 minuten op laag vuur tot de frittata aan de bovenkant gestold is. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan.
  • Serveer de frittata warm of koud met de rest van de peterselie. Je kunt ook nog wat crème fraîche toevoegen of wat kiemgroenten.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk