Campingrecepten – 5x eenpansgerechten

De eerste schoolvakanties zijn begonnen. Menig gezin vertoeft de komende weken op de camping. Tijd om een aantal lekkere campingrecepten met jullie te delen!

Onderstaande recepten lijken een bij elkaar geraapt zootje. Maar ze hebben één ding gemeen. Ze zijn heel makkelijk met 1 pannetje te maken. Ideaal op de skottel of op een kleine gaspit op de camping.

Ik ben benieuwd wat jullie graag eten op de camping. Heb je een topper van een recept dat ieder jaar weer op tafel komt?

Campingrecepten – 5x eenpansgerechten

Klik op de foto of titel van het gerecht om het recept te bekijken

Roerbak met zigeunerschnitzel campingrecept

Roerbakgerecht met zigeunerschnitzels

Een ideaal eenpansgerecht waarbij je niets speciaal nodig hebt. Aardappeltjes, (voorgesneden)groenten en schnitzels. De schnitzels zijn goed gekruid waardoor je naast zout en peper geen kruiden meer nodig hebt.
Klik hier voor het recept.

Couscoussalade met falafel en sperzieobnen

Couscoussalade met falafel en sperziebonen

Dit is geen snelle salade, maar wel een hele lekkere. Couscous met knapperige sperzieboontjes, romige feta en natuurlijk falafelballetjes. De granaatappelpitjes maken de salade af.

Ideaal als maaltijd En een tip: bewaar de restjes voor lunch de dag(en) erna!

Paella met drumsticks

Paella brengt je meteen in de vakantiestemming toch? Mijn versie met druksticks en knoflookgarnalen is een topper! Al mag je de drumsticks natuurlijk ook vervangen door kippendijen. Klik hier voor het recept.

Snelle groentewraps met hummus en yoghurtdip

Snelle groentewraps met hummus en yoghurtdip

De groentewraps die Joor vorige week met ons deelde zijn wat mij betreft een ideaal vakantiemaaltje. Wel gezond, maar je hoeft niet te koken.

Provençaalse roerbak

Ik sluit af met een gerechtje uit de oude doos. Dit recept deelde ik al in 2012, de Provençaalse roerbak aten wij destijds regelmatig. Een lekker simpel eenpansgerecht dat het ook bij kids goed doet. Met krieltjes, groenten (tip: gebruik voorgesneden groenten) en gehaktballetjes.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments
  1. Grappig dat je dit vandaag deelt, nu ik vandaag in de planning jouw versie van prei-taart van Sonja Bakker staat met als inleidend verhaal dat de vakantie weer afgelopen is ?

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk