Ga naar de inhoud

Gevulde zoete aardappel met pesto en champignons

Er zijn van die gerechten, die komen iedere keer weer terug. Zo eet ik regelmatig een gepofte aardappel. Maar dan iedere keer net een beetje anders. Deze keer ga ik voor gevulde zoete aardappel met pesto en champignons. Een supersnel gerechtje met heel veel smaak. Gevulde zoete aardappels met pesto...
15 minuten Voorbereidingstijd
45 minuten Bereidingstijd
Delen op

Gevulde zoete aardappel met pesto en champignons

Er zijn van die gerechten, die komen iedere keer weer terug. Zo eet ik regelmatig een gepofte aardappel. Maar dan iedere keer net een beetje anders. Deze keer ga ik voor gevulde zoete aardappel met pesto en champignons. Een supersnel gerechtje met heel veel smaak.

Gevulde zoete aardappels met pesto en champignons

Gevulde zoete aardappels met pesto en champignons

Vandaag mix ik mijn favoriete aardappels met mijn favoriete pastasaus voor een heel nieuwe smaaksensatie: zoete aardappels met pesto, lekker! Je poft de zoete aardappels in de oven en vult ze met homemade pesto en bruin gebakken kastanjechampignons. Zo heb je in een handomdraai niet alleen heel veel smaak, maar ook heel veel vitamines binnen.

Aardappels poffen in de oven klinkt misschien lastiger dan het is. Maar het enige wat je hoeft te doen, is de aardappels inprikken en in aluminiumfolie wikkelen. Meer is het niet!

Dit receptje kun je ook prima op de barbecue maken trouwens. Leg de zoete aardappels dan in de warme kolen en laat ze zo’n 20 – 30 minuten poffen.

Gevulde zoete aardappels met pesto en champignons

 

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gevulde zoete aardappel met pesto en champignons

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 45 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de zoete aardappelen af en wrijf ze in met een beetje olijfolie. Prik met een vork wat gaatjes in 1 kant van de zoete aardappel en wikkel de aardappel met die kant naar boven in aluminiumfolie.
2
Stap 2
Pof de aardappels 30 – 45 minuten in de oven totdat ze zacht en gaar zijn.
3
Stap 3
Snijd de kastanjechampignons ongeveer 15 minuten voor het einde van de gaartijd van de aardappelen in schijfjes. Bak ze in een grote koekenpan goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
4
Stap 4
Maak de pesto door de knoflook (gepeld) met de basilicum en de Parmezaanse kaas in een keukenmachine klein te maken. Voeg olijfolie extra vierge toe totdat de pesto de textuur heeft die je fijn vindt. Breng op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Meng de gebakken champignons door de pesto.
6
Stap 6
Haal de zoete aardappelen voorzichtig uit het aluminiumfolie en snijd de bovenkant in. Vul de aardappelen met pesto en champignons. Serveer de aardappels met de crème fraîche.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

3 reacties

Klazien

Moeten er geen pijnboompitten door de pesto?

Laat een bericht achter

recepten bloggers

Ik wist niet dat paddestoelen zo’n lekker gerecht konden maken in combinatie met zoete aardappel.

Laat een bericht achter

Peter Verdaasdonk

Wat een recept!!! Ongelooflijk. Oké, wel ff bekennen dat ik de pesto niet zelf gemaakt heb, heb wel verse gebruikt. Mijn hemel wat is dit lekker!!! Dank voor het recept (en ook voor al die andere recepten :-) )

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op