Geroosterde bloemkool met dadels

Yes, ik heb vandaag weer een lekker bloemkoolreceptje voor jullie klaar staan. Deze keer iets anders dan jullie van me gewend zin. Geen schotel van gekookte bloemkool, maar een salade van geroosterde bloemkool met dadels. Een topper van een combinatie.

Geroosterde bloemkool met dadels

Geroosterde bloemkool smaakt heel anders dan gekookte bloemkoolroosjes. Geroosterde bloemkool heeft meer smaak, geroosterd smaakt deze groente een beetje nootachtig. En dit past dan weer heel erg goed bij verschillende kruiden en specerijen.

Voor deze bloemkoolsalade heb ik paprikapoeder en oregano gebruikt. De zoete dadels gaan hier heel mooi mee samen. En als dressing maak ik er een vinaigrette van citroen met tahin bij.

De geroosterde bloemkool met dadels is lekker als lunch- of bijgerecht. Zowel lauwwarm als koud te serveren.

Geroosterde bloemkool met dadels

Geroosterde bloemkool met dadels

10 minuten
+ 20 minuten
2 porties

Ingrediënten

  • 300 gram bloemkoolroosjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snuf zout
  • snuf paprikapoeder
  • ½ tl gedroogde oregano

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ theelepel citroenrasp
  • 1 theelepel appelazijn
  • 1 eetlepel tahini
  • zout en peper

Overige:

  • 8 dadels
  • 1 rode ui
  • handje verse peterselie
  • 1,5 eetlepel pijnboompitjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de bloemkoolroosjes met olijfolie, paprikapoeder, oregano en zout.
  • Verdeel de roosjes over een bakplaat en rooster ze 20 minuten in de oven.
  • Snijd de dadels in stukjes, de ui in halve ringen en hak de peterselie fijn. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Meng in een kommetje voor de dressing de olijfolie met citroensap, citroenrasp, azijn, tahin, zout en peper.
  • Verdeel de bloemkoolroosjes over een bord en verdeel de dadels, rode ui, pijnboompitjes en peterselie erover. Verdeel tot slot de dressing erover.
Pin dit recept
Afdrukken

Geroosterde bloemkool met dadels

(Visited 2 times, 1 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk