Kip Fajita wraps

Als je opzoek bent naar een lekker snel maaltje voor de komende week dan moet je voor deze Kip Fajita wraps gaan. Kruidig, fris en heel erg lekker door de combinatie van limoen met sinaasappelsap, en een beetje suiker.

Kip Fajita wraps

Kip Fajita Wraps

Deze wraps zijn gebaseerd op de kip Fajita spiesjes die ik eerder deze zomer met jullie deelde. Toen ik deze spiesjes had gemaakt en geproefd wist ik, hier wil ik meer van! Ook als ik niet ga barbecuen. Toen dacht ik meteen: deze ingrediënten, met dezelfde marinade wil ik tussen een wrap. Dus dat maakte ik. En ook dit was alweer zo lekker dat ik het recept zeker met jullie moest delen.

Fris-kruidige kipreepjes met reepjes paprika tussen een tortilla. Daarbij maak ik een frisse tzatziki-dip, maar je kunt het ook serveren met guacamole of een lik crème fraiche,

Kip Fajita wraps

Kip Fajita wraps

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 3 kipfilets in repen gesneden
  • sap en rasp van 1 limoen
  • sap van ½ sinaasappel
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 rode uien in halve ringen
  • 3 paprika’s rood, geel en groen, in repen
  • 8 wraps
  • handje verse koriander of peterselie ter garnering
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snuf zout

Voor de tzatzikidip:

  • 120 ml dikke yoghurt
  • 1/3 komkommer geraspt
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • snuf zout en peper

Bereiding

  • Roer de limoensap en –rasp samen met het sinaasappelsap, de geperste knoflook, suiker, chilipoeder, komijn en het zout in een kommetje door elkaar. Doe dit samen met de kip in een plastic zak en laat dit 30 minuten tot 4 uur marineren in de koelkast.
  • Verwarm olie in een hapjespan en bak de gekruide kip hierin aan. Doe hierna de rode ui en paprika er bij en bak dit mee.
  • Maak de tzatzikidip door de geraspte komkommer uit t te knijpen. Roer de komkommer door de kwark en breng op smaak met zout, peper en het knoflookpoeder.
  • Verwarm eventueel de wraps in de oven of magnetron.
  • Besmeer de wraps met de tzatzikidip en verdeel hierover het kipmengsel.
  • Garneer de fajita wraps met fijngehakte koriander of peterselie, en serveer eventueel met extra limoensap en tzatzikidip.
Pin dit recept
Afdrukken
(Visited 14 times, 2 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk