Pindakaaskoekjes met dulce de leche

Als je vandaag de keuken in duikt om te bakken dan heb je bij deze je recept gevonden. Pindakaaskoekjes met dulce de leche. Dit is een soort snickerkoekje, maar dan zonder de chocolade. Met pindakaas en karamel, de dulce de leche.

Loopt het water je al in de mond? Lees snel verder hoe je deze koekjes zelf bakt!

Pindakaaskoekjes met dulce de leche

Pindakaaskoekjes met dulce de leche

Ik ben gek op pindakaas en voor mijn mede-pindakaasliefhebbers heb ik nu een superfijn recept. Deze koekjes met pindakaas zijn mijn favoriete manier om pindakaas te verwerken. Ze lijken namelijk erg op chocolate chipcookies, maar zijn dankzij de pindakaas iets zachter en licht taai (wat ik altijd super lekker vind bij koekjes!).

Je kunt deze pindakaaskoekjes gewoon zo eten, of ze zoals ik deed vullen met dulce de leche of karamel. Gewoon omdat het kan! En omdat het lekker is.

Dus heb je dulce de leche over of heb je ergens nog een pot karamelpasta staan, trakteer jezelf dan op deze superlekkere koekjes!

Pindakaaskoekjes met dulce de leche

Pindakaaskoekjes met dulce de leche

15 minuten
+ 15 minuten
6 -8 stuks

Ingrediënten

  • 50 gram boter op kamertemperatuur
  • 100 gram suiker
  • 90 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gram pindakaas ik gebruikte suikervrije pindakaas
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • dulce de leche of karamelpasta

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de boter met de suikers in een kom en mix totdat de boter en de suiker zijn gecombineerd.
  • Voeg nu de pindakaas toe. Mix goed door.
  • Mix in een andere kom de bloem met de baking soda en het gemberpoeder.
  • Mix nu de eieren door de pindakaasmix, 1 ei per keer. Voeg ook het vanille-extract toe.
  • Voeg nu de bloemmix toe en laat de mixer kort draaien totdat alles goed gemixt is. Je kunt dit recept trouwens ook prima met de hand mixen
  • Verdeel steeds een eetlepel koekjesdeeg over de bakplaat. Er komen ongeveer 12 – 15 koekjes uit dit beslag.
  • Zet de koekjes 12 – 15 minuten in de oven en laat ze na het bakken even afkoelen.
  • Verdeel dulce de leche of karamelpasta over de helft van de koekjes. Leg de andere helft van de koekjes op de dulce de leche / karamel totdat je dubbele koekjes hebt.
Pin dit recept
Afdrukken

Pindakaaskoekjes met dulce de leche

(Visited 4 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk