Kabeljauw in citroensaus met tomaatjes

We maken er weer eens een vrijdag visdag van. En dit is een toppertje hoor, ik ben gek op dit soort gerechtjes. Op een hele simpele manier geef je super veel smaak aan een mooi stukje vis. Deze keer gaan we voor kabeljauw in citroensaus met tomaatjes.

En knoflook. Want ook dat is goed vertegenwoordigd in dit gerecht..

KabeljauwKabeljauw in citroensaus met tomaatjes met citroensaus met tomaatjes

Kabeljauw in citroensaus met tomaatjes

Dit receptje is super simpel, maar zo lekker. De kabeljauw wordt eerst besprenkeld met de citroensaus waarna je het door de bloem met kruiden wentelt. Hierna bak je het aan waarde je de citroensaus met daarbij knoflook weer toevoegt. Samen met de tomaatjes gaat het gerecht dan even in de oven. Waarna je een super lekker stukje vis uit de oven haalt.

Met deze kabeljauw in citroensaus met tomaatjes kun je lekker variëren. Eet het zoals ik deed met broccoli en bami, of serveer met pasta, gebakken aardappeltjes of rijst.

–> Ben je opzoek naar meer recepten met vis? Neem dan een kijkje op deze pagina met visrecepten.

Kabeljauw in citroensaus met tomaatjes

Kabeljauw met citroensaus met tomaatjes

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets ontdooid
  • 3 eetlepels bloem
  • ¾ theelepel paprikapoeder
  • ¾ theelepel komijnpoeder
  • handje verse peterselie
  • 5 tenen knoflook geperst
  • verse peterselie fijngesneden
  • 15 cherry tomaatjes gehalveerd
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Voor de citroensaus:

  • sap van 1 5 citroen
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels gesmolten boter

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een diep bord de bloem met peterselie, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper.
  • Meng in een ander diep bord de citroensap met olijfolie en gesmolten boter.
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Haal de kabeljauw eerst door het citroenmengsel, en daarna door de bloem. Klop het overtollige bloem af.
  • Verwarm olie in een pan, bak de vis aan beide kanten kort aan.
  • Meng het overige citroenmengsel met de geperste knoflook en verdeel dit over de vis. Verdeel de cherry tomaatjes er omheen.
  • Verwarm de vis met de saus en tomaatjes 10 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met peterselie.
  • Serveer de kabeljauw met citroensaus voor een complete maaltijd bijvoorbeeld met broccoli en bami.
Pin dit recept
Afdrukken

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk