Ga naar de inhoud

Zoete aardappelgratin

Tijd voor gratin! Niet iets wat ik vaak zeg trouwens, wat eigenlijk zonde is. Gegratineerde aardappels zijn superlekker, alleen ik maak ze dus niet vaak. Deze keer doen we het net even anders, dit is een zoete aardappelgratin. Zoete aardappelgratin De techniek van een aardappelgratin is heel simpel: de oven...
20 minuten Voorbereidingstijd
40 minuten Bereidingstijd
Delen op

Zoete aardappelgratin

Tijd voor gratin! Niet iets wat ik vaak zeg trouwens, wat eigenlijk zonde is. Gegratineerde aardappels zijn superlekker, alleen ik maak ze dus niet vaak. Deze keer doen we het net even anders, dit is een zoete aardappelgratin.

Zoete aardappelgratin

Zoete aardappelgratin

De techniek van een aardappelgratin is heel simpel: de oven doet al het werk en dankzij geraspte kaas worden de aardappels superkrokant aan de buitenkant. Ik vond het tijd voor een nieuwe variant op de bekende aardappelgratin: eentje van zoete aardappel in een kruidenmix met honing.

Het resultaat is een licht pittige en licht zoete, krokante aardappelschotel die je op heel veel manieren kunt combineren.

Deze zoete aardappelgratin is bijvoorbeeld erg lekker met kipfilets omwikkeld met parmaham en een zoetzure salade van tomaten, komkommer, zoetzure rode ui en koriander. Snel proberen!

Zoete aardappelgratin

Zoete aardappelgratin

Ingrediënten

personen, bijgerecht

Extra benodigd: een ovenschaal

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze zoete aardappelgratin

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Stap 2
Was de zoete aardappels. Snijd ze vervolgens in zo dun mogelijke schijfjes. Je kunt hier het best een mandoline voor gebruiken.
3
Stap 3
Meng in een grote kom de chilipoeder met de olijfolie, het sap van 1 limoen, de komijn, de honing en een geperst teentje knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Meng hier vervolgens de aardappelschijfjes doorheen.
4
Stap 4
Verdeel de schijfjes dakpansgewijs over een ronde ovenschaal. Giet het in de kom achtergebleven honingsmengsel eroverheen en verdeel de geraspte Parmezaanse kaas over de schotel. Zet de schotel dan in de oven. Bak zo’n 40 minuten totdat de aardappels gaar zijn en de randjes krokant.
5
Stap 5
Serveer de zoeteaardappelgratin met amandelschaafsel, creme fraiche en verse koriander.
6
Stap 6
@Tip: lekker met kipfilets omwikkeld met parmaham en een zoetzure salade van tomaten, komkommer, zoetzure rode ui en koriander.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op