Herfstpasta met champignons, spinazie en pompoen

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inRecept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Maak een account aan Of log hier inHerfstpasta met champignons, spinazie en pompoen
Bewaren
Eigenlijk is de uitgebreide titel van dit recept: Vegetarische herfstpasta met champignons, spinazie en pompoen. Een perfecte pasta voor deze tijd van het jaar, die op een kleine dingetje na zelfs helemaal plantaardig is. De pasta is een ideale makkelijke maaltijd.
Herfstpasta met champignons, spinazie en pompoen
Pasta en spinazie is altijd een goed idee, en champignons er bij doen het ook goed. Vaak maak ik hier een roomsaus bij, zoals ik bij dit recept deed. Deze keer wilde ik eens wat anders. Een meer herfst variant.
De champignons zijn de hero van dit gerecht. Ze zorgen er voor dat je het vlees niet mist. Ik bak de champignons goudbruin in Becel vloeibaar, samen met ketjap brengt dit super veel smaak aan de champignons. Dit bak ik samen met de rode ui en spinazie.
Als extraatje voeg ik geroosterde pompoenblokjes toe, met als finishing touch geroosterde pijnboompitten en geraspte Parmezaan.
De Parmezaan is wat mij betreft onmisbaar in dit recept, maar dus niet plantaardig. Vervang dit voor een plantaardige variant of laat dit weg als je liever vegan eet.
Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Becel, lees mijn disclaimer.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze herfstpasta met champignons, spinazie en pompoen
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat. Besprenkel met Becel Olie Blend Classic en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pompoenblokjes 30-40 minuten in de oven.Stap 3
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder boter of olie.Stap 4
Verwarm een hapjespan of wok op het vuur met een flinke scheut Becel vloeibaar. Fruit de rode ui samen met de knoflook aan. Doe de champignons erbij en bak dit een paar minuten aan. Voeg hierna de ketjap toe, samen met een beetje water. Breng aan de kook en laat dit 10 minuutjes pruttelen.Stap 5
Doe de spinazie erbij en roerbak dit mee. Breng op smaak met zout en peper.Stap 6
Als de spinazie is geslonken doe je de pasta en pompoenblokjes erbij verwarm dit nog even kort mee.Stap 7
Bestrooi de herfstpasta met champignons, spinazie en pompoen bij het serveren met geraspte Parmezaan.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze herfstpasta met champignons, spinazie en pompoen
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat. Besprenkel met Becel Olie Blend Classic en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pompoenblokjes 30-40 minuten in de oven.Stap 3
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder boter of olie.Stap 4
Verwarm een hapjespan of wok op het vuur met een flinke scheut Becel vloeibaar. Fruit de rode ui samen met de knoflook aan. Doe de champignons erbij en bak dit een paar minuten aan. Voeg hierna de ketjap toe, samen met een beetje water. Breng aan de kook en laat dit 10 minuutjes pruttelen.Stap 5
Doe de spinazie erbij en roerbak dit mee. Breng op smaak met zout en peper.Stap 6
Als de spinazie is geslonken doe je de pasta en pompoenblokjes erbij verwarm dit nog even kort mee.Stap 7
Bestrooi de herfstpasta met champignons, spinazie en pompoen bij het serveren met geraspte Parmezaan.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inRecept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Maak een account aan Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inRecept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Maak een account aan Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inRecept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Maak een account aan Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inRecept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Maak een account aan Of log hier in9 reacties
Philip Pessoa
Een makkelijk en heerlijk gerecht. De aanbevolen hoeveelheid Tagiatelli is erg ruim. En de hoeveelheid pompoen is wat aan de magere kant.
Mireille
Heerlijk vegetarisch gerecht! Mijn man vond t ook zalig (en hij mist normaal vlees/vis). Ik heb nog wat extra kruiden op de pompoen gedaan voordat ik t in de oven deed. Verstegen heeft nu kruiden speciaal voor pompoen.
A
Hallo Brenda,deze ziet er lekker uit maar voor hoeveel personen is het recept?
Brenda Kookt
Ik zie dat dat er inderdaad nog niet bij staat. Het recept is voor 4 personen.
Mathilde
Een heerlijk (vegetarisch) gerecht! Bedankt voor het delen, het stond hier vanavond meteen op tafel!
Brenda Kookt
Wat super leuk om te horen Mathilde!
Jeanine Guidry
Klinkt heerlijk! Ga het deze week proberen te maken. Maar: ik woon in de VS en geen Becel hier. Enig advies wat ik het beste zou kunnen gebruiken?
Brenda Kookt
Een andere vloeibare margarine voldoet ook.
Jeanine Guidry-Drost
Klinkt heerlijk! Ga het deze week proberen te maken. Maar: ik woon in de VS en geen Becel hier. Enig advies wat ik het beste zou kunnen gebruiken?