Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Foodfoto’s #49 | Kerstrecepten, makkelijke maaltijden en Sint maarten

Ik geef jullie vandaag weer een kijkje in mijn leven. De afgelopen weken stond ik veel in de keuken. Ik maakte de laatste sinterklaasrecepten af en begon met koken voor kerst. Ook kookte ik een aantal recepten van de blog en scheurkalender, ideaal als ik even geen inspiratie heb om te koken.

En natuurlijk liep ik met de meiden ook (in de regen) Sint Maarten.

Lunchtime! Nu het herfst is heb ik soms echt behoefte aan een warme lunch. Een kommetje soep bijvoorbeeld. Deze dag bedacht ik ineens dat banaan-ei pannenkoekjes ook warm zijn. Lekker!

Snelle pad thai in the making

Halloween! Dit komt natuurlijk ook terug in de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender. Zoals je ziet hangen ze nu allebei naast elkaar in mijn keuken :) Ik kook nog uit de 2019 versie, en 2020 hangt alvast klaar :)

Bijkletsen met een vriendin bij een nieuwe zaak in het dorp. Bij Smaak van de streek kun je nu niet alleen lekkere koffie en thee kopen, je kunt er nu ook fijn zitten en wat lekkers eten.

Het is weer lunchtime. Rijstwafels met huttenkase/avocado en zalm.

Maar mijn lunch ziet er niet altijd zo fancy uit hoor..

Meestal ziet het er zo uit. 2 boterhammen met beleg.

Geen zin om te koken en last-minute voor pizza gaan. Ik doe dat bijna nooit, maar kan zo lekker zijn!

Maar ik kook ook van mijn eigen blog en scheurkalender. Deze spitskooltaart van bladerdeeg blijft een topper. Het lijkt een vreemde combinatie, maar het is het recept dat wij zelf het meest hebben gegeten.

Yum!

Ik ben inmiddels een ster in het koken met 1 arm. Zodra ik in de keuken sta wil dit kleine aapje komen kijken..

Bij haar grote zus ging dat een beetje anders. Die kon ik op het aanrecht zetten zonder dat ze overal aan kwam, had ik toch mijn handen vrij ;)

Christmas is coming! Voor Dr Oetker mocht ik aan de slag met lekkere kersttaarten. Het resultaat ga ik in december met jullie delen.

Nog een kerstreceptje, deze keer met paling. Het is zo leuk om in de decembermaand extra uit te pakken met recepten.

Vrijmibo met de dreumes en peuters

Datenight! We wilden eigenlijk uiteten gaan. Maar omdat we al zo vaak oppas nodig hebben ivm feestjes besloten we toch lekker thuis te blijven. Het plan was: de meiden op bed en wij lekker eten. Uiteindelijk zat ons kleine moppie er ook gezellig bij, maar we hebben heerlijk gegeten.

Sliptong als hoofdgerecht. Super simpel om te maken, en altijd goed. (klik hier voor het receptje)

Zaterdagmiddag, babyshower van een vriendin bij Onder de Wester in Enkhuizen. Dit ziet er toch te leuk uit? 

Naast al dat lekkere eten moet ook ik zorgen voor voldoende beweging. De afgelopen maanden liet ik het hardlopen versloffen. Het was zondag zo mooi weer dat ik de hardloopschoenen weer eens aantrok. En het was heerlijk. Moet ik vaker doen..!

Ook dit is zondag, een kommetje soep als lunch.

 Ik kookte uit het nieuwste boek van Koken met Karin: De Makkelijke Franse Keuken. Ik ging voor het coverrecept, de gevulde groenten vielen zeer in de smaak.

11 november is de dag… Kijk hoe schattig deze twee zijn! Fem wordt zo groot, ik mocht niet eens mee zingen!

Mandarijnen werden vakkundig ontweken. Helaas glipte er per ongeluk toch eentje tussendoor. En die mag natuurlijk niet in de snoepbak ;)

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

 1. Marja 12 november 2019 om 09:37

  Hoi Brenda,
  Wat een goed idee om rijstwafels te beleggen als lunch. Daar was ik nou nooit opgekomen. Lekker voor de variatie.
  Ik ben erg benieuwd naar je kersttaart(en). Ik kook graag, maar ik bak nog liever. Nog even geduld hebben, ik weet het. Maar het recept van jouw taarten, cakes en koekjes klopt altijd en dat is zo fijn aan jouw recepten.
  Hartelijke groetjes en tot een volgende keer. Een kusje voor Fem en Jill.

 2. Marjon (Uitgelezen) 19 november 2019 om 14:02

  Gezellig overzicht weer. Wat was het weer slecht met St. Maarten hè. Zo sneu. En die mandarijnen kunnen echt niet 11 november ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *