Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Kip met cranberry, tijm en rozemarijn

Vandaag gaan we voor een multifunctioneel gerecht. Eigenlijk ontwikkelde ik dit recept als makkelijke maaltijd. Nadat ik hem gekookt en geproefd had, werd het ineens een mogelijk kerstrecept. De kip met cranberry, tijm en rozemarijn ziet er toch super feestelijk uit?

Wat mij betreft misstaat dit gerecht niet als onderdeel van het hoofdgerecht van een compleet kerstmenu. Maar ook op een ‘gewone’ donderdagavond smaakte dit kruidige stukje kip verrekte lekker.

Kip met cranberry, tijm en rozemarijn

Kip met cranberry, tijm en rozemarijn

Kip is erg veelzijdig en kun je op smaak brengen met heel veel verschillende smaakmakers. Bijna alles past wel met kip. Zo is je stukje kip ieder keer weer een beetje anders. En wat ook heel fijn is, de meeste mensen vinden kip lekker. Dat komt met een etentje, of het kerstdiner, goed van pas als je voor gasten kookt.

Voor dit recept ging ik aan de slag met kippendijfilet. Die is malser en zachter dan kipfilet. Qua koken hoef je minimale inspanning te verrichten. De kip gaat in een ingevette ovenschaal die je overgiet met de saus/dressing van olijfolie, sojasaus, honing en knoflook met water.

Hierna voeg je tijm en rozemarijn toe samen met de cranberrybesjes en schuif je de schotel in de oven. 25 minuten later ligt er een heerlijk mals, smaakvol stukje kip op je bord.

Tip: Wil je meer weten over kip?  Kiprecepten.nl is dé website van de pluimveesector in Nederland, hier vind je alle informatie over kip. Naast recepten vind je ook achtergrondinformatie over de herkomst van kippenvlees.

Kip met cranberry, tijm en rozemarijn

Kip met cranberry’s, tijm en rozemarijn

10 minuten
+ 24 minuten
4 personen, bijgerecht

Ingrediënten

  • 4 kippendijfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels water
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 100 gram cranberry's
  • zout en peper

Bereiding

  • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de kippendijfilets in de ovenschaal, breng ze op smaak met zout en peper.
  • Meng in een kommetje de olijfolie met sojasaus, honing, water en geperste knoflook. Roer goed door elkaar. Verdeel dit over de kippendijfilets. Strooi de cranberry's over de ovenschaal. Ris de tijm van de takjes en verdeel dit ook over de kipfilet en leg de takjes rozemarijn erbij.
  • Verwarm de schotel 20 tot 25 minuten in de oven, tot de kippendijfilets mooi gaar zijn.
  • Verwijder de takjes rozemarijn en serveer de kip met cranberry's, tijm en rozemarijn direct.
  • Serveer de kip met gebakken aardappeltjes en groente naar keuze.

Kip met cranberry, tijm en rozemarijn

Kip met cranberry, tijm en rozemarijn

Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Kiprecepten.nl, lees mijn disclaimer.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Corina 15 november 2020 om 17:34

    Kan dit recept ook in de slowcooker?

    1. Brenda Hoff 17 november 2020 om 12:37

      Ja dat kan heel goed Corina. Ik zou de olijfolie en water dan weglaten. Bereidingstijd is in dat geval 4 uur in de slowcooker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept