Zoete pompoenbroodjes

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inZoete pompoenbroodjes
Bewaren
Zondag. Dé dag voor een lekker uitgebreid ontbijtje, met lekkere broodjes. Vandaag deel ik ultieme herfstbroodjes, namelijk zoete pompoenbroodjes.
Iedere herfst moet ik iets zoets doen met pompoen. Maar dat was er deze keer nog niet van gekomen. Tot nu. Deze keer gaan we voor lekkere, zoete broodjes, pompoenbroodjes.
Zoete pompoenbroodjes
Dit zijn cinnamon buns, met een twist! Zonder kaneel. Met pompoenpuree, koekkruiden (of pumpkinspice) en donkere basterdsuiker. Bij de broodjes maak ik een topping van roomkaas.
Super easy om te maken, namelijk met croissantdeeg. Bereid je liever zelf het deeg van de broodjes? Check dan dit recept.
Ingrediënten
Voor de roomkaastopping:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zoete pompoenbroodjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in.Stap 2
Kook de pompoenblokjes gaar in ruim water. Stamp de pompoen hierna fijn en breng de puree op smaak met zout en peper.Stap 3
Rol het croissantdeeg uit. Druk de gaatjes van de snijlijnen met je vingers dicht.Stap 4
Verdeel pompoenpuree over de lap deeg. Bestrooi vervolgens met de koekkruiden en dan met de basterdsuiker.Stap 5
Rol de lap deeg op, aan de korte kant. Zodat je een klein, dik rolletje hebt.Stap 6
Snijd het deeg hierna met een scherp mes in 6 plakken. Leg de rolletjes deeg in de ovenschaal.Stap 7
Bak de pompoenbroodjes in 20 minuten gaar.Stap 8
Bereid ondertussen de roomkaastopping door de roomkaas los te roeren en te mengen met de poedersuiker en vanille-essence.Stap 9
Serveer de warme broodjes met de roomkaas.Ingrediënten
Voor de roomkaastopping:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zoete pompoenbroodjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in.Stap 2
Kook de pompoenblokjes gaar in ruim water. Stamp de pompoen hierna fijn en breng de puree op smaak met zout en peper.Stap 3
Rol het croissantdeeg uit. Druk de gaatjes van de snijlijnen met je vingers dicht.Stap 4
Verdeel pompoenpuree over de lap deeg. Bestrooi vervolgens met de koekkruiden en dan met de basterdsuiker.Stap 5
Rol de lap deeg op, aan de korte kant. Zodat je een klein, dik rolletje hebt.Stap 6
Snijd het deeg hierna met een scherp mes in 6 plakken. Leg de rolletjes deeg in de ovenschaal.Stap 7
Bak de pompoenbroodjes in 20 minuten gaar.Stap 8
Bereid ondertussen de roomkaastopping door de roomkaas los te roeren en te mengen met de poedersuiker en vanille-essence.Stap 9
Serveer de warme broodjes met de roomkaas.Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in4 reacties
Cindy
Maar hier zit toch wel kaneel in? Eerst zeg je zonder kaneel en dan zeg je met koekkruiden of pumpkin spice. Of maak jij je koekkruiden of pumkin spice altijd zonder kaneel??
Brenda Hoff
In pumpkinspice zit inderdaad kaneel. Maar ipv kaneelbroodjes van alleen kaneel gebruik ik nu dus pumpkinspice.
Marja
Hoi Brenda, Kan dit ook met een rol bladerdeeg? Of een halve rol misschien? Dat heb ik in huis en de rest ook, maar geen croissantdeeg helaas. Dat heb ik eigenlijk nooit in huis. Maar dat gaat veranderen want ik zie er de laatste tijd op diverse blogs lekkere dingen mee gemaakt worden! Daar heb ik alleen vandaag niets aan. Ik ga vast zitten duimen. Bedankt voor dit lekkere recept. Tot een volgende keer. Hartelijke groetjes, een hele fijne Zondag en een kusje voor Fem en Jill.
Brenda Kookt
Dat kan wel, maar de broodjes worden dan wel minder luchtig.