Zoete aardappel met marshmallows uit de oven

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inZoete aardappel met marshmallows uit de oven
Bewaren
Is het zoet, of hartig? Wat mij betreft is het een hartige schotel met een zoete topping. Zoete aardappel met marshmallows uit de oven. Een beetje vreemd, maar het bleek heel erg lekker te zijn.
Ga je het uitproberen?
Zoete aardappel met marshmallows uit de oven
Via Pinterest stuitte ik een keer op afbeelding van een gepofte, zoete aardappel met een topping van marshmallow met suiker en kaneel. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, dit wilde ik wel een keer uitproberen.Ā Na wat zoekwerk bleek dat deze combinatie in Amerika vaker wordt gegeten. Vooral met Thanksgiving.
Trek in iets zoets, maar wil je toch groente eten? Dan is dit een leuke optie.
Op zoek naar een bijgerecht dat eens anders is dan standaard? Ook dan kom je uit bij dit gerecht.
Een ovenschotel met een verrassende combinatie. Zoete aardappel met kaneel en suiker, pecannoten en sticky marshmallows on top.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zoete aardappel met marshmallows uit de oven
Stap 1
Snijd de zoete aardappels in plakjes en kook deze 8-10 minuten voor.Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.Stap 3
Beleg de bodem van de ovenschaal met de voorgekookte plakjes zoete aardappel. Verdeel de blokjes boter over de plakjes zoete aardappel en bestrooi de schotel met de basterdsuiker en vervolgens met kaneel.Stap 4
Hak de pecannoten grof en verdeel deze ook over de schotel. Halveer eventueel de grote marshmallows en verdeel deze ook over de ovenschaal.Stap 5
Verwarm de schaal 12 minuten in de oven. Serveer hierna direct, zodat de marshmallows nog lekker zacht zijn.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zoete aardappel met marshmallows uit de oven
Stap 1
Snijd de zoete aardappels in plakjes en kook deze 8-10 minuten voor.Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.Stap 3
Beleg de bodem van de ovenschaal met de voorgekookte plakjes zoete aardappel. Verdeel de blokjes boter over de plakjes zoete aardappel en bestrooi de schotel met de basterdsuiker en vervolgens met kaneel.Stap 4
Hak de pecannoten grof en verdeel deze ook over de schotel. Halveer eventueel de grote marshmallows en verdeel deze ook over de ovenschaal.Stap 5
Verwarm de schaal 12 minuten in de oven. Serveer hierna direct, zodat de marshmallows nog lekker zacht zijn.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in1 reacties
Francois Bouwman
Echt een ongelofelijk recept! Aanrader voor ieder die eens op zoek is naar wat nieuws. De kids waren er ook dol op. Alleen hebben ze de aardappelen laten liggen. Zelf heb ik een koriander pesto erbij geserveerd. Dit was een prachtige toevoeging aan dit culinaire hoogstandje. Bravo voor de bedenker.