Cranberry MonChoutaart met witte chocolade


De taart die bij mij thuis het meest op tafel staat? Dat is MonChoutaart. Iedere verjaardag staat er een MonChoutaart op het menu. Simpel om te maken en de hele familie geniet ervan. Daarom mocht een MonChoutaart met een kersttintje niet ontbreken hier op brendakookt. De cranberry MonChoutaart met witte chocolade is een topper! Zet jij hem op tafel met de kerst?

Het fijne aan een MonChoutaart is dat je er heel gemakkelijk een eigen twist aan kunt geven. Zo kun je variëren met de vulling of topping.

Zeg je kerstrecept. Dan zeg je cranberry’s. Dit is de tijd van het jaar om deze lekkere besjes te gebruiken. Ik gebruik in dit recept niet de gedroogde variant, maar de verse besjes. Deze vind je in het versschap of de diepvries in de supermarkt.

Cranberry Monchoutaart met witte chocolade

Cranberry Monchoutaart met witte chocolade

De vulling van de taart houd ik basic, zoals het bedoeld is. Als extraatje voeg ik alleen geraspte, witte chocolade toe. Daarbij maak ik een dikke saus van cranberry’s met sinaasappelsap en kaneel. Het is bijna een jam. En dat doet het erg goed als topping op een MonChoutaart.

De kandijkoekjesbodem, romige MonChouvulling met een vleugje witte chocolade en de kruidige cranberrytopping is een topcombinatie. De kersttaart die de show steelt deze maand!

Extra: Win een van de 10 Taart Receptboeken

Hoe ziet jouw ideale Dr. Oetker Kerst-MonChoutaart met kandijkoekjesbodem eruit? Ik ben erg benieuwd naar jullie receptideeën. Met MonChoutaart kun je heel goed variëren, er is zoveel lekkers mogelijk!

Laat het mij weten in een reactie en maak kans op 1 van de 10 Bakken.nl taartreceptenboeken.
Reageren kan tot en met 24 december, via een reactie op dit artikel of één van de socials postst.

Ga voor meer bakinspiratie naar Bakken.nl.

Cranberry Monchoutaart met witte chocolade

Cranberry Monchoutaart met witte chocolade

25 minuten
+ 2 uur
12 punten

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
  • 70 gram margarine of boter
  • 200 gram MonChou 2 wikkels op kamertemperatuur
  • 100 ml water op kamertemperatuur
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram witte chocolade geraspt

Voor de cranberrytopping:

  • 125 gram cranberry's
  • 1 kaneelstokje
  • 125 gram kristalsuiker/geleisuiker
  • 75 ml verse sinaasappelsap

Bakgerei:

  • Beslagkom
  • Mixer met garden
  • Springvorm met een diameter van 24 cm
  • Steelpan

Bereiding

  • Bekleed de springvorm met het bijgesloten velletje bakpapier.
  • Smelt de margarine of boter in een pannetje. Haal de pan van het vuur en roer het zakje met kandijkoekjesmix door de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Druk het mengsel aan met de achterkant van een lepel. Zet de vorm ongeveer 10 minuten in de koelkast.
  • Klop de MonChou in een kom met de mixer 1 minuut op de hoogste stand glad. Voeg hierna het water en de taartmix toe en mix dit op de middelste stand tot een gladde massa.
  • Doe de ongeklopte slagroom erbij en klop dit met de mixer op de middelste stand 1,5 minuut tot een egale massa. Roer vervolgens de geraspte witte chocolade door het MonChoumengsel.
  • Giet het MonChoumengsel over de kandijkoekjesbodem. Bestrijk met een spatel of de achterkant van een lepel tot een egaal geheel. Laat dit in de koelkast minimaal 120 minuten opstijven, een nachtje kan ook.
  • Bereid de cranberrysaus door de ingrediënten voor de cranberrytopping samen in een steelpannetje aan de kook te brengen. Zet het vuur lager als de suiker is opgelost. Laat dit zachtjes koken tot de cranberry's openspringen. Verwarm door tot de saus gaat binden tot een soort jam. Dit kun je controleren door een beetje op een koud schaaltje te lepelen, als het niet meer naar elkaar vloeit nadat je je vinger er doorheen heb gehaald, is de cranberrytopping klaar.
  • Verwijder de kaneelstokjes en laat de cranberrysaus afkoelen.
  • Verdeel de afgekoelde cranberrysaus over de MonCoutaart. Haal springvorm van de taart en snijd de taart in 12 punten.
| Afdrukken

Cranberry Monchoutaart met witte chocolade

Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Dr. Oetker, lees mijn disclaimer.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
  1. Hoi Brenda,
    Ik doe dolgraag mee met de win actie!
    Mijn favoriete monchou taart is een Lemoncurd monchou taart met verse frambozen, slagroom roosjes en geraspte pistachenootjes erover. Eventueel ook een paar hele, als ze mooi groen zijn. Echt verrukkelijk! Of er een engeltje over je tong fietst.
    Maar witte chocolade met cranberry is ook niet te versmaden hoor!
    Hartelijke groetjes en ik ga heel veel duimen!
    Kusje voor Fem en Jill.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk