IJstaart met chocolade, karamel en pinda’s

Een super lekker en spectaculair toetje, die mega easy is om te maken. Dat is deze ijstaart met chocolade, karamel en pinda’s.

Confession: Ik ben niet zo van ijs als toetje. Geef mij maar een brownie, of iets anders met chocolade. Maar mijn vriend houdt er van, en dan het liefst een Vienetta ijstaart ;)

Dit is de homemade versie van de ijstaart. Gemakkelijk om te maken, en wat mij betreft ook lekkerder.

IJstaart met chocolade, karamel en pinda's

IJstaart met chocolade, karamel en pinda’s

In dit geval heb ik smaken toegevoegd waar ik zelf gek op ben. Pure chocolade, karamel en zoute pinda’s. En chocolade koekjes. Daar kan ik namelijk van blijven eten. Het is dus eigenlijk een snickersijstaart, want daar heeft het veel van weg ;)

Het resultaat? Kijk eens! Dat ziet er toch te lekker uit? Op deze manier ga zelfs ik voor ijs.

Voordeel van dit toetje? Je maakt de ijstaart met chocolade, karamel en pinda’s een dag van te voren. Zo hoef je hem na het diner alleen maar uit de vriezer te pakken en op tafel te zetten.

Tip: neem geen slagroomijs als basis, dit ontdooid erg snel is mijn ervaring inmiddels. Wil je de ijstaart in mooie strakke plakken snijden? Verkruimel de koekjes van wat fijner. Als je deze grof verkruimeld is het lastiger om de ijstaart te snijden.

–> Klik hier voor meer kerstrecepten.

IJstaart met chocolade, karamel en pinda's

IJstaart met chocolade, karamel en pinda’s

20 minuten

Ingrediënten

  • 1 liter vanille roomijs
  • 8 chocoladebiscuitjes pure
  • 2/3 blikje dulce de leche klik hier om te zien hoe je dit maakt
  • 4 eetlepels gezouten pinda’s plus extra ter garnering
  • zout uit de molen
  • 60 gram pure chocolade

Bereiding

  • Haal het ijs uit de vriezer en laat het 1 tot 1,5 uur ontdooien. Roer het ijs hierna door.
  • Bekleed een cakeblik van 30 cm met huishuifolie.
  • Roer de dulce de leche door. Hak de pinda’s grof en roer deze door de dulce de leche. Breng op smaak met extra zout.
  • Verdeel iets minder dan 1/3 van het ijs over de bodem van de cakevorm. Beleg dit met 4 koekjes die je in stukken hebt gebroken. Verdeel hierover de helft van de dulce de leche. In klontjes, je hoeft dit niet glad te strijken.
  • Verdeel hierover weer een deel van het gesmolten ijs. En beleg dit weer met verkruimelde koekjes en dulce de leche met pinda's. Verdeel tot slot de rest van het gesmolten ijs over de vorm.
  • Dek de vorm af met huishoudfolie. Zet minimaal een nachtje weg in de vriezer.
  • Smelt de pure chocolade au bain-marie of met de magnetron.
  • Stort de ijstaart uit de vorm en verdeel de gesmolten chocolade en dulce de leche over de taart, bestrooi met gehakte pinda’s voor de finishing touch.
Nagerecht
Pin dit recept
Afdrukken
IJstaart met chocolade, karamel en pinda's

1 Comment

  1. Yvonne 13 december 2019 at 13:00

    Ha Brenda,
    Geweldig lekker, gaat zeker gemaakt worden. Ik zou alleen ongezouten pinda’s gebruiken.

    Reply

Geef een reactie