Witvis met Parmezaan en pasta pesto

Vis staat bij ons eigenlijk te weinig op tafel en dat terwijl vis zo goed is! Helaas komen wij bijna niet aan die 2x vis per week. Daarom vond ik het tijd voor een nieuw, makkelijk visgerecht. Deze witvis met Parmezaan en pasta pesto is een echt allemansvriendje. 

Witvis met Parmezaan en pasta pesto

Witvis met Parmezaan en pasta pesto

Ik was op zoek naar een toegankelijk visgerecht, dat werd deze vis met Parmezaan en pasta pesto. Pasta pesto vindt bijna iedereen lekker en vis met een knapperig Parmezaankorstje leek me daar goed bij passen. Voor wat extra groenten voegde ik nog tomaten toe. Uiteraard kun je nog een salade maken met courgette of een andere (groene) groente om aan je dagelijkse hoeveelheid groente te komen. 

Het bordje pasta met vis ging bij ons in ieder geval helemaal op en het zal hier vaker op tafel staan. Ideaal!

Witvis met Parmezaan en pasta pesto

Witvis met Parmezaan en pasta pesto

10 minuten
+ 15 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 5 tomaten
  • 400 gram tagliatelle
  • 4 eetlepels pesto
  • 1 bosje basilicum
  • 4 stukken kabeljauwfilet of andere witvis
  • 75 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de grill van de oven op middelhoog. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en verdeel er de pesto en de tomatenblokjes doorheen. Roer ook 2/3 van de basilicum erdoorheen.
  • Leg in de tussentijd de visfilets op de bakplaat met bakpapier. Verdeel de Parmezaanse kaas over de bovenkant van de filets. Breng op smaak met peper.
  • Bak de vis 8-10 minuten onder de grill van de oven. Let goed op, de kaas kan snel aanbranden. Dek de vis daarna af met aluminiumfolie zodat ‘ie kan nagaren. Eventueel kun je ‘m in de warme oven laten liggen zodat hij nog wat nagaart.
  • Serveer de visfilets met de tagliatalle en verdeel er de rest van de basilicum overheen. Lekker met een groene salade met courgette.
Hoofdgerecht
Pin dit recept
Afdrukken

 

Witvis met Parmezaan en pasta pesto


1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk