Ferrero Rocher taart

Na alle gezonde gerechten van de afgelopen maand wordt het weer eens tijd voor een schandalig fout bakrecept. Een Ferrero Rocher taart!

Het is alweer een poos geleden dat ik deze taart maakte, namelijk voor mijn verjaardag! Dat was eind november. In een perspakket had ik met de #foodpost een groot pakket ontvangen met chocolade. Kinderchocolade, Nutella en Ferrero Rocher. Gewoon opeten is lekker, maar er iets anders lekkers van maken is nog leuker. Mijn verjaardag was daar de perfecte gelegenheid voor.

Ferrerorocher taart

Ferrero Rocher taart

De taart moest schandalig lekker zijn, maar niet te machtig worden. Daarom heb ik ervoor gekozen om als basis een naturel biscuitbodem te gebruiken. Ik vind de biscuitbodem van Dr. Oetker erg fijn werken, maar wees vrij om een ander recept (of pakje) te nemen.

De buitenkant en de vulling van de taart bestaan uit een mengsel van pure chocolade, Nutella en boter. Ik hoef je vast niet te vertellen dat dat super lekker is. Het chocolademengsel stijft op, maar het wordt niet hard. Waardoor het een heel romige taart wordt. Als topping gebruik ik hazelnoten en natuurlijk mag Ferrero Rocher-chocolade ook niet ontbreken.

–> Klik hier voor nog meer bakinspiratie. Cakes, taarten en meer! Met en zonder chocolade.

Ferrero Rocher taart

Ferrero Rocher taart

+ 30 minuten

Ingrediënten

 • 1 biscuitbodem
 • 175 gram pure chocolade
 • 175 gram ongezouten roomboter, in blokjes, op kamertemperatuur
 • 125 gram Nutella of andere chocoladepasta
 • 12 Ferrereo Rochers grof gehakt
 • 2 handjes hazelnoten zonder vliesje, grof gehakt

Bereiding

 • Bereid de biscuitbodem volgens het recept of de aanwijzingen op de verpakking. Laat de biscuitbodem helemaal afkoelen voor je verder gaat met het opmaken van de taart.
 • Bereid het chocolademengsel door de chocolade eerst te smelten. Dit kan met de magnetron of au bain-marie, klik hier voor meer uitleg hierover.
 • Roer de Nutella samen met de blokjes boter door de chocolade. Roer goed door tot de boter gesmolten is en met de andere ingrediënten is gemengd. Laat het mengsel 15 minuten opstijven in de koelkast.
 • Snijd de biscuitbodem horizontaal door. Besmeer de onderste biscuitbodem met het chocolademengsel. Verdeel hierover 1/3 van de gehakte Ferrero Rochers. Leg hierna de andere helft van de biscuitbodem erop.
 • Besmeer de bovenkant en zijkanten van de taart met het chocolademengsel.
 • Plak de gehakte hazelnoten tegen de zijkant van de taart door ze er een beetje tegenaan te drukken. Verdeel de rest van de gehakte Ferrero Rochers over de bovenkant van de taart.
 • !Bewaar de taart in de koelkast.
| Afdrukken

Ferrero Rocher taart


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk